Nya mobiltelefonerna Samsung Galaxy S10 Lite och Samsung Galaxy Note10 LiteSamsung Galaxy S10 Lite och Note10 Lite är två prisvärda flaggskeppsmodeller. Båda har en kamera som tar knivskarpa foton. Foto: Press/Samsung

Lanseringar

Under 2020 är det flera Samsungtelefoner som är klara för den svenska marknaden. Xiaomi lanserar en ny gamingtelefon med 16 GB RAM, och Cat släpper den nya modellen S32 utrustad med Android 10.

Det händer en hel del på mobilmarknaden. Samsung lanserade redan i december två av deras nyheter för 2020 och nu kommer ytterligare nyheter. Det ryktas om att Xiaomis nya gamingtelefon kommer att ha ett arbetsminne på hela 16 GB. Dessutom släpper Cat en ny slittålig telefon med längre batteritid och Android 10.

Ny böjbar telefon och ny flaggskeppsmodell från Samsung

Redan i december lanserades Samsung Galaxy A51 och A71. Nu har vi fått prisuppgifter på vad telefonerna kommer att kosta i Sverige. Samsung Galaxy A71 kommer att ligga på 5 000 kronor, och Alaxy A51 kommer att kosta 4 000 kronor.

Förutom A71 och A51 släpper Samsung en ny böjbar telefon som kommer att heta Galaxy Bloom. Dessutom har de släppt nästa flaggskeppsmodell som länge gick under namnet Galaxy S11. Enligt rykten kommer nästa flaggskeppsmodell att heta Galaxy S20, skriver Mobil.se

Den böjbara telefonen Samsung Bloom, som tidigare hade benämningen Galaxy Fold 2, har en fyrkantig design när man fäller ihop den. Galaxy Bloom kommer främst att marknadsföras mot yngre kvinnor i 20-årsåldern, skriver Mobil.se. Dessutom ska telefonens design ha inspirerats av kosmetikaföretaget Lancomes makeup-produkter.  När det gäller Galaxy S20-serien kommer telefonen att finnas i tre olika varianter: S20, S20+ och S20 Ultra.

Premiumtelefoner från Samsung

Bland nyheterna från Samsung finns även Galaxy S10 Lite och Note10 Lite, två prisvärda flaggskeppsmodeller. Både Galaxy S10 Lite och Note 10 Lite bygger vidare på tidigare Galaxy S-serien och Note-serien. Skärmen ska vara av högsta kvalitet och batteriet ska ha en lång batteritid, skriver Samsung i ett pressmeddelande. 

Galaxy S10 Lite är utrustad med Ultimate Pro-grade kamera vilket gör att den kan ta knivskarpa foton. Den har även en smidig videoupptagning samt ultra vidvinkel- och makrokameror. Även Galaxy Note10 Lite ger användaren samma premiumupplevelse som finns hos Note-serien, inte minst tack vare S Pen. Med S Pen kan användaren styra en presentation, kontrollera sitt videoinnehåll eller ta en bild med ett enkelt klick.

Både Galaxy S10 Lite och Note10 Lite lanseras den 31 januari 2.

Black Shark ny gamingtelefon från Xiaomi

Rykten säger att Xiaomis gamingtelefon, Black Shark 3 med 5G, kommer att ha ett arbetsminne på hela 16 GB, skriver Mobil.se. Ryktena som cirkulerar hänvisar man till ett certifieringsdokument som någon har läckt. 16 GB i arbetsminne är verkligen mycket, och många har ifrågasatt om mängden verkligen kommer att utnyttjas till fullo. Framför allt är det hardcore-gamers som kommer att ha nytta av extra minnet. 

Om uppgifterna kring Black Shark 3 stämmer kommer Xiaomi att vara det första företaget på marknaden med en telefon med 16 GB RAM. 

Cat S32 med Android 10

Cats telefoner är exakt som företagets arbetsfordon, de tål lite tuffare tag. Senaste tillskottet är nya S32. Det är en telefon som lämpar sig perfekt för grovjobbaren eller någon som arbetar med överlevnadskurser, skriver Mobil.se

S32 skiljer sig inte jättemycket från tidigare telefoner, men den har berikats med Android 10 och ett batteri på hela 4 200 mAh. I övrigt är S32 lik tidigare mobiltelefoner från Cat. S32 har ett arbetsminne på 3 GB och ett internt lagringsminne på 32 GB. Telefonen är utrustad med en 5,5-tums skärm med en upplösning på 720 p. Kamerans upplösning är 13 megapixlar, och selfiekameran har en upplösning på 5 megapixlar. S32 har även dubbla sim-kortsplatser och 5.0 Bluetooth.

Cat S32 är IP68-klassad och militärklassad. Det innebär att den tål ett vattendjup på 1,5 meter i upp till 35 minuter och kan släppas på stål på 1,8 meters höjd, utan att gå sönder. Rekommenderat pris ligger på 299 euro.