Person håller i en lila Oppo-telefonNya Oppo Reno kommer utrustas med en pop up-kamera. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Rykten

Veckans mobilnyheter är tillbaka med tre intressanta mobilnyheter från den senaste veckan. Vi skriver bland annat om LG som slutar leverera telefoner till den nordiska marknaden. Dessutom florerar det rykten om att nya Oppo Reno ska få en pop up-kamera monterad högst upp på telefonen.

LG tar en paus från den nordiska marknaden

Mobiltillverkaren LG har insett att konkurrensen i Sverige och de övriga nordiska länderna är för hård och därför väljer man att sluta satsa på den marknaden, det rapporterar Mobil.se. Det innebär att de nya modellerna som LG släppt inte kommer att finnas tillgängliga i Sverige. Den som vill ha en LG-mobil blir istället tvungen att se sig om efter en telefon i ett annat europeiskt land.

Om LG någon gång i framtiden återigen kommer att satsa på den nordiska marknaden återstår att se.

Vikbara-telefoner kommer utgöra hälften av Huaweis utbud inom två år

Tidigare i år visade kinesiska Huawei upp sin första vikbara telefon och mycket tyder på att det inte kommer att vara mobiltillverkarens enda. Gsmarena har varit i kontakt med Huaweis vd Richard Yu som säger att han tror att hälften av Huaweis flaggskeppsmodeller kommer vara vikbara inom bara två år.

Huawei har inte bara planer på att ta fram stora vikbara telefoner utan även mindre varianter i exempelvis P-serien.

Richard Yu säger att det i dagsläget är dyrt att ta fram vikbara modeller men precis som med mycket annan teknik tror han att kostnaderna kommer att gå ned i framtiden.

Oppo Reno får pop up-kamera

Inom kort kommer mobiltillverkaren Oppo lansera en ny modell vid namn Reno. Enligt rykten kommer skärmen vara heltäckande. Det innebär att selfie-kameran inte längre kommer få plats på framsidan. Detta verkar man dock lösa med en pop up-kamera, det vill säga en kamera som ”poppar” upp på telefonens ovansida, detta enligt Slashleaks.

Kameran placeras på en rörlig arm som fälls ut när användaren vill använda den främre kameran.