Grön Iphone 11 ProIphone 11 har just lanserats men redan nu pratas det om kommande modeller. Foto: pio3/Shutterstock.com

Lanseringar

Iphone 11 lanserades nyligen, men redan nu har det börjat spekuleras om Iphone 12. Dessutom kommer Black Shark 2 Pro till Sverige 9 oktober. Det är några av nyheterna vi berör i veckans läsarfrågor vecka 40.

Rykten om Iphone 12 har redan börjat florera

Iphone 11-serien lanserades för bara några veckor sedan, men redan nu har spekulationer om kommande modeller börjat florera. Läckaren Ben Geskin har på sin Twitter lagt upp konceptbilder på hur nya Iphone 12 kan tänkas se ut. Bilderna påstås vara baserade på Apples prototyper.

Iphone 12-modellerna väntas få skärmstorlekarna 5,4 och 6,7 tum. Baksidan får lika många linser som Iphone 11 Pro-serien och den verkar ha samma designspråk som Iphone 4.

Apple släpper ny uppdatering till IOS

Apple fortsätter sitt arbete med att täppa till säkerhetsbrister och rensa buggar i sina operativsystem. Nu har man släppt uppdateringen till IOS 13.1.2 trots att den senaste uppdateringen släpptes för några dagar sedan. Det skriver Macworld. Med den nya uppdateringen åtgärdas problem med säkerhetskopieringen till Icloud samt en bugg som förhindrar genvägar från att köras via Apples högtalare Homepod.

Du laddar ned den nya versionen via Inställningar -> Allmänt -> Programuppdatering. Därefter klickar du på Hämta och installera. 

Black Shark 2 Pro kommer till Sverige 9 oktober

Spelmobilen Black Shark 2 Pro lanserades för bara några veckor sedan. Nu står det klart att telefonen kommer till Sverige den 9 oktober. Det skriver M3. Den kommer då finnas i färgerna Gulf Blue, Iceberg Grey och Shadow Black. Vad speltelefonen kommer att kosta på den svenska marknaden är däremot oklart.

Telefonen har ett hela 12 GB stort ram-minne och en hårddisk på 256 GB. Black Shark 2 Pro är även utrustad med kylsystemet Liquid Cooling 3.0+ för att maximera prestandan när man kör krävande spel. Kylsystemet är i absoluta världsklass.