En bild på en iPhone XRMånga Android-användare byter till iPhone XR. Foto: Leszek Kobusinski / Shutterstock.com

Rapporter

Vi närmar oss slutet av 2018 och det har blivit dags för årets sista mobilnyheter. Denna vecka kretsar allt kring Apple och deras iPhone XR. Telefonen säljer inte bara bäst av alla iPhone-modeller den lockar även till sig många tidigare Android-användare.

iPhone XR står för en tredjedel av iPhoneförsäljningen

Apple har tidigare gått ut med att iPhone XR är företagets bästsäljande modell. Sajten MacWorld har tagit del av en rapport från Cirp som visar att telefonen står för hela 32 procent av Apples totala iPhoneförsäljning. Det betyder även att telefonen säljer bättra än vad iPhone X gjorde vid samma tidpunkt förra året. iPhone X stod då för 30 procent av försäljningen.

iPhone XR säljer dock inte lika bra som iPhone 8 och iPhone 8 Plus gjorde förra året. Båda telefonerna stod för 39 procent av den totala iPhoneförsäljningen förra året.

Inför lanseringen var det många som räknade med att iPhone XR skulle bli en storsäljare mycket tack vare det låga priset. Däremot trodde de flesta att telefonen skulle utgöra en större del av den totala försäljningen än vad den faktiskt gör.

[Ads1]

Androidanvändare byter till iPhone

iPhone XR ser inte ut att bli den försäljningssuccé Apple hoppats på. Det man dock kan trösta sig med är att många användare som tidigare använt sig av Android-telefoner nu byter till iPhone. 16 procent av alla iPhone XR-köpare är Android-switchers, det vill säga personer som bytt från en Android-telefon till en iPhone.

Tittar man på förra årets siffror var det inte alls lika många som då bytte från Android till iPhone. Antalet switchers har i år ökat med hela 33 procent. Det som framförallt lockat med iPhone XR är det låga priset som skiljer sig från andra iPhone-modeller. Dessutom har telefonen funktioner som tilltalar tidigare Android-användare.