Sonys logga på fasadSony väntas släppa två telefoner med bildförhållandet 21:9. Foto: ricochet64/Shutterstock.com

Lanseringar

Det händer ständigt något spännande i mobilbranschen och så även denna vecka. Vi skriver om Sony som väntas släppa en telefon med ett mycket spännande bildförhållande och om LG som bekräftar uppgifterna att nya G8:an får en skärm som även är en högtalare.

LG:s nya modell har en skärm som också är en högtalare

Enligt tidigare rykten ska LG:s nya modell G8 Thinq ha en skärm som också är en högtalare. Uppgifterna har nu bekräftats av LG själva och telefonen kommer att presenteras på mobilmässan i Barcelona nästa vecka.

Telefonen kommer dessutom vara utrustad med en mer klassisk högtalare längst ned på telefonen. Den kommer vara lämpad då man vill ha mer volym. Tillsammans ska de två högtalarna kunna skapa stereoljud. LG G8 Thinq kommer även vara utrustad med ”Boombox Speaker” vilket är en funktion som skapar en mycket bra bas.

Sony kan släppa modell med ett udda bildförhållande

Sony kan vara på väg att släppa en ny modell åtminstone om vi ska tro bilderna som har läckt ut på två Sonymodeller. Telefonerna ser dessutom ut att skilja sig en hel del från sina tidigare modeller. Det verkar som att telefonerna fått det mer långsmala bildförhållandet 21:9, istället för det mer vanliga 18:9.

Telefonerna som sägs vara nya Xperia XA3 och XA3 Plus har troligtvis fått bildförhållandet för att göra telefonen mer filmvänlig. Många filmer spelas nämligen in med bildförhållandet 21:9. Telefonerna uppges få skärmstorlekarna 5,9 och 6,5 tum och presenteras troligtvis i slutet av februari.

Google är på gång med budgetmobil

Senare i år kommer Google lansera nya Pixeltelefoner. Enligt uppgifter från Nikkei ska Google även lansera en budgetvariant av Pixel 3. Enligt samma källor ska telefonen vara billigare än nya Iphone XR.

Det är högst tveksamt om telefonen kommer till Sverige eller inte. Med undantag för ett fåtal modeller har Google inte släppt så många telefoner här.