nya redmi 9t i fyra olika färgvarianterSnart släpper Xiaomi sin nya mobiltelefon Redmi 9T

Lanseringar

Xiaomis kommande mobiltelefon Redmi 9T erbjuder hög prestanda, quad-kamera och inte minst ett extra stort batteri på hela 6 000 mAh. Priset? Sin vana trogen lyckas den kinesiska tillverkaren leverera en riktigt bra mobil i budgetsegmentet. 

Den 8 januari presenterade Xiaomi sin nya smartphone Redmi 9T. Mobiltelefonen sägs kunna erbjuda riktigt bra prestanda, ett batteri som är bland de kraftigare på marknaden och fotoegenskaper av högsta klass. Xiaomi är ju kända för att leverera grymma mobilupplevelser till lägre priser, och ännu en gång visar tillverkaren var skåpet ska stå.

Nu är det ju förvisso fortfarande oklart vad de svenska priserna landar på, men i euro ligger priserna, beroende på minneskonfiguraion, på 159, 189 respektive 199 euro.

Redmi 9T kombinerar minimalistisk design med stor kraft

Tillverkaren beskriver designen på sina nya lur som modern och minimalistisk. Hörnen är rundade och baksidan texturerad, och bildskärmen på 6,53 tum är en FHD + Dot Drop-skärm med Corning® Gorilla® Glass 3. Du får med andra ord en riktigt skarp tittarupplevelse samtidigt som skärmen skyddas mot yttre påfrestningar.

Men trots den nätta designen är det mycket kraft som gömmer sig under skalet på Redmi 9T. Telefonen drivs av Qualcomms prisvärda Snapdragon™ 662-chipset, och batteriet har en kapacitet på hela 6 000 mAh. Här finns stöd för MIUI-batterisparläge och omvänd trådbunden laddning, vilket innebär att mobilen ska kunna hålla i flera dagar utan att behöva laddas.

Fota och filma som ett proffs med AI quad-kamera

Redmi 9T imponerar även med sitt kamerasystem. Särskilt med tanke på det låga priset. På telefonens baksida hittar du en quad-kamera med AI-teknik, som innefattar en huvudkamera (en vidvinkel) på 48 MP, en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor på 2 MP.

Du kan med andra ord ta större grupp- och vidvinkelbilder såväl som detaljrika närbilder med funktioner som exempelvis bokeh. Redmi 9T:s kamerasystem har även fått en ny filmramfunktion och en ny time lapse-funktion

Kommer i tre olika minneskonfigurationer och fyra olika färger

Redmi 9T kommer med tre olika minneskonfigurationer: 4 GB RAM-minne och 64 GB internminne, 4 GB RAM-minne och 128 GB internminne eller 6 GB RAM-minne och 128 GB internminne. Med ett microSD-minneskort kan du även utöka lagringen upp till 512 GB.

Telefonen finns i de fyra färgvarianterna Twilight Blue, Ocean Green, Carbon Grey och Sunrise Orange. Det är fortfarande oklart när Redmi 9T släpps på den svenska marknaden, men information om både tillgänglighet och priser borde komma inom kort.