Xiaomis logotyp på skylt utanför huvudkontor i BeijingDen kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi har släppt en 5G-telefon i sin Mi 10-serie. Foto: testing/Shutterstock.com

Lanseringar

Xiaomi har lanserat sin senaste modell i Mi 10-serien i Sverige. Det som sticker ut hos Mi 10 Lite 5G är att den har stöd för 5G och är billigare än många andra 5G-telefoner på marknaden, vilket gör den nya generationen mobilnät tillgängligt för fler.

Xiaomi har släppt sin nya telefon Mi 10 Lite 5G. Det är den senaste modellen i Mi 10-serien, som till skillnad från sina föregångare är en mobiltelefon med stöd för 5G.

Den 25 juni lanserades modellen även i Sverige. Bland operatörerna är det bara Tele2 som erbjuder Mi 10 Lite 5G, och tyvärr inte de operatörer som har kommit längre med sin lansering av 5G-nätet, skriver Mobil.se. Mi 10 Lite 5G finns dock även att köpa hos flera återförsäljare, såsom Mi Store, NetOnNet, Elgiganten och Webhallen.

Billigare 5G-mobil som är tillgänglig för fler

Tony Chen är General Manager för Xiaomi i Norden, Baltikum och Central- och Östeuropa. Han berättar att serien med Mi 10-modeller är den främsta flaggskeppsserien som tillverkaren hittills har släppt.

Den senaste modellen öppnar upp för nya kunder som vill ha en telefon med stöd för 5G. Mi 10 Lite 5G är nämligen billigare än många andra 5G-telefoner som finns på marknaden.

– Mi 10 Lite 5G fullbordar Mi 10- familjen med sitt tillgängliga pris så att fler användare kan dra fördel av en suverän 5G-anslutning i kombination med en mobilupplevelse på flaggskeppsnivå, berättar Tony Chen.

Mi 10 Lite 5G möter höga krav från 5G-användare

Mi 10 Lite 5G kombinerar flera olika foto- och videorelaterade funktioner, såsom vloggläge och Night mode 2.0. Det gör att användare kan skapa innehåll med hög kvalitet och prestanda med telefonen.

Modellen erbjuder också en kraftig 5G-anslutningar så att telefonen passar även den som har höga krav på sin anslutning och behöver ett operativsystem som är effektivt.