Närbild på xiaomis logga på glasvägg med person som speglas i bakgrunden.På torsdag får vi veta mer om Xiaomis nya 13-serie. Foto: viewimage/Shutterstock.com

Lanseringar

Redan nu på torsdag den 1 december ska Xiaomi göra en presentation av modellerna i den nya Xiaomi 13-serien. Initialt verkar det handla om en standardmodell och en pro-variant, medan vi enligt ryktet kan få se en 13S Ultra någon gång under nästa år. Det skriver Mobil.se.

Xiaomis presentation av Xiaomi 13 och 13 Pro kommer gå av stapeln i Kina nu på torsdag. Enligt Mobil.se kommer vi även få veta mer om tillverkarens nya operativsystem-version MIUI 14 och hörlurarna Xiaomi Buds 4.

Standard och Pro först ut

Om man ska tro informationen som tidigare har läckt ut kommer Xiaomi i ett första steg alltså släppa två modeller i den nya serien, standard och pro. Det verkar även finnas planer på en Xiaomi 13S Ultra, men den kommer vi troligtvis inte få se mer av förrän någon gång under 2023.

Xiaomi har bekräftat vissa specifikationer

Vissa av Xiaomi 13:s specifikationer har tillverkaren redan bekräftat. Till exempel att standardmodellen har en platt Oled-skärm med extremt tunna metallkanter, blott 1,61 millimeter. 13 Pro ska enligt uppgift ha fått en Amoled-skärm på strax över 6 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens.

Modellerna är utrustade med det nya Snapdragon 8 Gen 2-chipet, som enligt Mobil.se kompletteras med RAM- och internminne på 12 respektive 256 GB (i alla fall för 13 Pro). Det verkar finnas fler minneskonfigurationer tillgängliga, men vilka som blir aktuella för den svenska marknaden är å andra sidan oklart.

Mer information på torsdag klockan 12.00

Det finns som synes fortfarande flera frågetecken gällande Xiaomis 13:s specifikationer, men på torsdag klockan 12.00 svenskt tid kommer vi förhoppningsvis få en mer samlad bild av vad vi kan vänta oss av tillverkarens nytillskott.