en ljusblå modell av xiaomi mi 11 står på högkantInom kort släpps Xiaomis nya flaggskepp Mi 11 som sägs bjuda på en användarupplevelse utöver det vanliga. Foto: Mr.Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

I måndags presenterade Xiaomi sin nya flaggskeppsmobil Mi 11, som snart lanseras på den globala marknaden. Enligt tillverkaren kan vi bland annat vänta oss mobilvärldens vassaste prestanda, ett kamerasystem utöver det vanliga och en exklusiv premiumskärm.

Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi har nu presenterat sitt nya flaggskepp Mi 11 som snart kommer att släppas globalt. Enligt tillverkaren har Mi 11 ännu fler premiumegenskaper än sin föregångare Mi 10 och bjuder på förbättringar gällande både prestanda, kamerasystem och bildskärm.

Första mobilen med Qualcomms nya chip

Mi 11 är den första mobiltelefonen som utrustats med det nya systemchipet Qualcomm® Snapdragon™ 888. Detta ska vara världens mest avancerade mobilplattform, där standarden för processorer tydligen helt har kastats om. Större kraft och effektivitet, snabbare dataöverföringshastigheter och riktigt snabb 5G-anslutning är några av de största fördelarna.

Under skalet hittar vi även minneskonfigurationer på 8 GB RAM och 128 eller 256 GB internt. Batteriets kapacitet ligger på 4 600 mAh, och det finns stöd för 55 W snabbladdning, 50 W trådlös laddning samt 10 W omvänd trådlös laddning.

”Bästa display” och A+-klassificering

Mi 11:s bildskärm är en 6,81 tums AMOLED quad-curve DotDisplay. Bildformatet är långsmala 20:9, och uppdateringsfrekvensen ligger på 120 Hz. DisplayMate har gett Mi 11:s skärm en A+-klassificering och även utsett den till ”Bästa display”.

Tack vare ultrahög upplösning (tillverkarens egna ord) och 10-bitar färgteknik ska färgerna vara extra klara och övergångarna mjukare än någonsin.

Filmstudio i fickformat

Xiaomi beskriver sitt nya flaggskepp som en ”filmstudio i fickformat”, vilket förhoppningsvis säger en del om kamerasystemets tekniska nivå. På baksidan hittar du en trippelkamera som innefattar en vidvinkellins på 108 MP, en ultravidvinkel på 13 MP och en telemacrokamera på 5 MP. På framsidan sitter en selfiekamera på 20 MP. Tillverkaren utlovar kristallklara och detaljrika bilder, förbättrat nattläge och snygga selfies.

Xiaomi har även uppdaterat utbudet av olika funktioner för både foto och film. Du som gillar att spela in video kan till exempel använda dig av sex AI-drivna verktyg, till exempel Parallel World, Freeze Frame Video och Magic Zoom.

Sverigelansering och priser

Det finns mycket mer att skriva om Mi 11, till exempel uppdateringen av operativsystemets användargränssnitt, möjligheten att avinstallera systemappar och samarbetet med det populära mobilspelet Genshin Impact, men det får vi återkomma med när mobilen väl har landat på svensk mark.

Ett datum för Sverigelanseringen kommer troligtvis presenteras inom kort, likaså de svenska priserna. I euro ligger det rekommenderade priset på 749 €.