xiaomis logga på butiksfönsterInnan året är slut kan Xiaomis nya flaggskepp Mi 11 och Mi 11 Pro landa på den kinesiska marknaden. Mobilerna kan då bli de första med det nya Snapdragon 888-chipet under skalet. Foto: Robson90/Shutterstock.com

Lanseringar

Det var inte längesedan som Qualcomm lanserade sin nya systemkrets Snapdragon 888, och det blev i samma veva klart att Xiaomis kommande flaggskepp skulle bli först ut med det kraftfulla chipet. Enligt uppgift kan Xiaomis nya lurar landa på den kinesiska marknaden redan innan året är slut. Det skriver Mobil.se.

Telekomgiganten Qualcomm lanserade nyss sitt nya systemchip Snapdragon 888. Det blev samtidigt klart att Xiaomis nya mobiltelefoner, som enligt källor ska heta namn Mi 11 och Mi 11 Pro, kommer ha det nya chipet under huven och att telefonerna beräknas komma ut på marknaden inom snar framtid.

Enligt Mobil.se finns det nu källor som säger att lanseringen på den kinesiska marknaden kommer ske redan innan året är slut, nämligen den 29 december, vilket därmed innebär att Xiaomi Mi 11 och Mi 11 Pro blir först ut med Qualcomms nya värtstingchip.

Lanserar telefoner i flera omgångar

Xiaomi har för vana att lansera sin nya mobiltelefoner i flera omgångar. Först släpps telefonerna på den kinesiska marknaden, sedan kommer globala varianter till exempel avsedda för den europeiska marknaden. Och så verkar även vara fallet med Mi 11 och Mi 11 Pro.

Mobil.se påpekar att även om Xiaomi nu verkar bli först ut med Snapdragon 888-utrustade mobiler, kommer det inte dröja någon längre stund innan i stort sett alla Android-tillverkare sätter det nya chipet i sina flaggskeppstelefoner. Qualcomm har en så pass dominerande position på telekommarknaden att något annat vore konstigt.

Läckta specifikationer om Mi 11 och Mi 11 Pro

Ska man tro de nya uppgifterna som läckt ut har Xiaomi Mi 11:s bildskärm en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. På baksidan ska du enligt uppgifterna hitta ett kamerasystem i tre delar, som innefattar en huvudkamera på 108 MP, en vidvinkel och en makrolins. Mi 11 ska även ha stöd för 50 W trådad laddning och 30 W trådlös laddning.

Mi Pro sägs få hela 120 W trådad laddning och 80 W trådlös laddning. Här ser kamerasystemet ut att skilja sig något från standardmodellen, då det ryktas om en huvudkamera på 48 MP, en vidvinkellins och en telefotolins med 2x optisk zoom.

Väntar på bekräftelse på Xiaomi

Mobil.se betonar att dessa uppgifter ännu inte blivit bekräftade av Xiaomi, men att det inte borde dröja alltför länge innan tillverkaren själv går ut med mer information.