Närbild på ett gångjärn på vikbar mobil.Xiaomi Mix Fold 3 har utrustats med ett riktigt super-gångjärn som ska klara upp till en halv miljon vikningar. Foto: pressbild/Xiaomi Global

Lanseringar

Den nya Xiaomi Mix Fold 3 släpps inom kort på den kinesiska marknaden, och enligt Mobil.se är det en mobil som kan erbjuda det mesta av det bästa. Det är dock oklart om Mix Fold 3 någonsin kommer att lanseras internationellt.

Xiaomi gör sig nu redo för att släppa sin tredje modell i den vikbara Mix Fold-serien. Det verkar dock som att mobilen blir exklusiv för den kinesiska marknaden, i alla fall i ett första skede. Med tanke på de imponerande specifikationerna är det bara att hoppas på att Xiaomi bestämmer sig för att lansera på en bredare front.

Går att välja mellan olika versioner

Enligt Mobil.se har Xiaomi slagit på stora trumman med sin tredje Mix Fold. Mobilen ska finnas i några olika versioner, där man till exempel kan välja om den ska ha ett bakstycke i glas eller fiberkomposit. Det senare alternativet gör mobilen 10,86 millimeter tjock i hopvikt läge och 255 gram tung.

Skärm som ska tåla en halv miljon vikningar

Mix Fold 3:s vikbara skärm är 8,03 tum och har en upplösning på 2 160 x 1 960 pixlar. Skärmen har stöd för en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Enligt tillverkaren ska gångjärnet stå pall för en halv miljon vikningar, och ska dessutom kunna placeras i vinklar mellan 45 och 135 grader. 

Den yttre skärmen är en Amoled-variant på 6,56 tum i 21:9-format. Upplösningen ligger på 2 520 x 1 080 pixlar och även här finns stöd för 120 Hz i skärmuppdatering.

Stort lagringsutrymme och avancerat kamerasystem

Under skalet sitter ett Snapdragon 8 Gen 2-chip som får uppbackning av 12 eller 16 GB RAM-minne (av typen LPDDR5) och upp till 1 TB internlagring (UFS 4.0).

Den bakre kamerauppsättningen inkluderar hela fyra olika linser, som man för övrigt har tagit fram i samarbete med Leica. Huvudkameran på 50 MP sällskapar med en supervidvinkel på 12 MP och två telefotoobjektiv på 10 MP vardera. Frontkamerorna, en för hopvikt och en för uppvikt läge, ligger båda på 20 MP.

Pris från cirka 13 500 kronor

Priset på  Xiaomi Mix Fold 3 varierar beroende på minneskonfiguration, men det rekommenderade priset (direkt översatt till svenska kronor) ligger på cirka 13 500 kronor och uppåt.