zte:s kontor i shanghaiI september släpper den kinesiska mobiltillverkaren ZTE Axon 20 5G

Lanseringar

Nu släpper kinesiska ZTE Axon 20 5G som blir den första mobilen med selfiekameran dold i skärmen. Telefonens övriga specifikationer är ännu inte bekräftade, men om man ska tro spekulationerna ute på marknaden kan vi till exempel även se fram emot en bakre quad-kamera och en bildskärm på hela 6,92 tum. Det skriver Mobil.se.

Förra året släppte den kinesiska mobiltillverkaren ZTE mobilen Axon 10 Pro 5G, och nu är det dags för uppföljaren Axon 20 5G att äntra mobilmarknaden. Förutom att ZTE ska ha uppdaterat telefonen när det gäller prestanda och bildskärm, är det nu även bekräftat att Axon 20 5G blir den första mobilen på marknaden som har selfiekameran dold bakom skärmen.

Större mobil och stor skärm

Enligt spekulationerna på marknaden ska ZTE Axon 20 5G ha måtten 172,1 x 77,9 x 7,9 millimeter och väga 198 gram, vilket gör den både längre, bredare och tyngre än fjolårets modell Axon 10 Pro 5G.

Axon 20 5G:s OLED-bildskärm på 6,92 tum har upplösningen 1 080 x  2 460 pixel, med en pixeldensitet på 388 ppi. I förhållande till telefonens totala yta utgör skärmen 84,8 procent, vilket kommer göra det enkelt att både läsa, surfa och titta på film direkt i mobilen.

Nya fotograferingsmöjligheter

ZTE Axon 20 5G blir som sagt den första mobilen på marknaden med selfiekameran dold bakom skärmen. Selfiekameran är en vidvinkel på hela 32 MP, och här ska det även finnas möjlighet att spela in video i 1080p vid 30 fps (foton per sekund).

Den bakre kamerauppsättningen är enligt uppgift av typen quad, vilket innebär fyra sensorer med olika funktioner. Huvudkameran på 64 MP assisteras av en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor på 2MP.

Släpps i Kina 1 september

ZTE Axon 20 5G kommer ut på den kinesiska marknaden den 1 september, men det finns i dagsläget inga uppgifter om när telefonen dyker upp på den svenska marknaden eller vilka priser som kan bli aktuella.