Om TCL

TCL är en kinesisk multinationell elektroniktillverkare som tidigare främst varit känd för sina tv-apparater. Men företaget har även flera smartphones av Android-typ i sitt sortiment, och de har nyligen beslutat sig för att satsa mer på den nordiska marknaden.

Visste du? TCL ligger bakom mobilmärket Alcatel, men presenterade i början av 2021 smartphones under det egna varumärket TCL. I juni samma år släppte de mobilen TCL 20 SE på svensk mark via återförsäljaren Power.

Genomgående för TCL:s mobiler är de låga priserna som i princip aldrig går ovanför 3 000 kronors-strecket. Men trots detta kan TCL-lurarna ofta erbjuda helt okej prestanda, stora skärmar och kraftiga batterier. De senaste modellerna har dessutom stöd för 5G.

Fördelar

  • Låga priser
  • Ofta hög skärmkvalitet
  • Användarvänliga

Nackdelar

  • Kan vara svåra att få tag på
  • Relativt litet lagringsutrymme

Hur skiljer sig TCL:s mobiltelefoner från Alcatels?

Som sagt ligger TCL även bakom märket Alcatel, men det betyder inte att det inte finns några skillnader mellan de olika varumärkena. Medan i stort sett alla Alcatel-mobiler placerar sig i budgetsegmentet, hamnar TCL:s modeller snarare i mellanprisklass. Och det syns i specifikationslistan, både när det gäller funktion och prestanda.

Hur mycket kostar TCL:s mobiltelefoner?

Alla TCL:s mobiltelefoner är relativt billiga. Även de senaste sju modellerna som nu finns på den svenska marknaden har en prislapp på under 3 000 kronor, även den som exempelvis kan erbjuda 5G, stor Amoled-skärm och batteri på 5 000 mAh.

Vissa av TCL:s Pro-modeller kan dock gå upp mot 5 000 kronor, men i jämförelse med många andra tillverkares motsvarigheter är det ju fortfarande rätt billigt.

Har TCL:s mobiltelefoner stöd för 5G?

I dagsläget verkar det vara TCL 20 Pro 5G, TCL 30 5G och TCL 30 V (5G) som har stöd för uppkoppling mot 5G-nätet, vilket namnen också skvallrar om. Värt att betona är dock att tillgången på 5G-kompatibla mobiler från TCL kan variera mellan olika marknader.

Hur är TCL:s kundtjänst?

TCL:s svenska supportsida hittar du telefonnummer till kundtjänsten. Vid en första anblick ser supportsidan rätt omfattande ut med guider, manualer och svar på vanliga frågor. Och visst hittar du en avdelning både för mobiler och surfplattor, men fokus ligger helt klart på tv-produkter och liknande tjänster.

Erbjuder TCL fler enheter än mobiltelefoner?

Ja, faktum är att TCL erbjuder en hel del andra enheter än just mobiltelefoner, till exempel tv-apparater och surfplattor.

Vanliga frågor om TCL

Hur kontaktar jag TCL:s support?

Du når TCL:s support via telefon på ett nummer som du hittar på den svenska supportsidan.

Vilken är TLC:s bästa mobiltelefon?

Ordningen kan kastas om när TCL:s nya mobiltelefoner landar på marknaden, men modellen som låg högt upp på många topplistor under 2021 var TCL 20 Pro 5G.

Var kan jag köpa en mobiltelefon från TCL?

I dagsläget verkar det inte som att TCL-mobiler finns hos någon svensk operatör, utan hos återförsäljare som exempelvis Power.

Är TCL:s mobiltelefoner bättre än Alcatels?

Det beror lite på vad du letar efter. Alcatel-mobiler är billigare än TCL:s egna modeller och passar dig som kanske inte har så höga krav gällande antalet funktioner och prestanda. TCL:s mobiler är dock fortfarande billigare än många andra av konkurrenternas motsvarigheter samtidigt som du får både hög funktionalitet och relativt stor kraft på köpet.

Vilka av TCL:s mobiltelefoner har stöd för 5G?

I dagsläget är det bara TCL 30 (5G), TCL 20 Pro (5G) och TCL 30 V (5G) som har stöd för uppkoppling mot 5G-nätet.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta TCL

https://www.tcl.com

08-52503824

TCL , Huizhou, Kina

Info om TCL

Org nr: Ej svenskt

Hjälpte den här informationen dig?