Foto: 9to5mac

Lanseringar

Tidigare rykten och obekräftade uppgifter har visat sig vara sanna. Den 12 september kommer Apple presentera sin nya iPhone-modell. Kort därpå har både bild och namn läckt ut på en av modellerna.

I förra veckan kom uppgifter från två tyska mobiloperatörer om att Apple planerar att lansera tre nya iPhone-modeller. Enligt uppgifterna skulle ett offentligt uttalande ske den 12 september. Nu har uppgifterna även bekräftats av Apple. Den 12 september ska mobiltillverkaren hålla i ett lanseringsevent.

Journalister runt om i världen har fått en inbjudan till eventet som ska hålla på huvudkontoret i Cupertino, Kalifornien.

När modellerna kommer kunna bokas får vi veta först 12 september men rykten säger att förhandsbokningen öppnar redan den 14:e. Därefter finns modellerna till försäljning från 21 september.

Alla svenskar som suktar efter en ny iPhone kommer dock få vänta. Lanseringen i Sverige brukar vanligtvis ske någon månad efter första lanseringsvågen.

Bilder och namn har läckt ut på uppföljaren till iPhone X

Kort efter Apples inbjudande nåddes världen av både bild och namn på en av de nya modellerna.

Det är sajten 9to5mac som har publicerat vad som påstås vara en produktbild av uppföljaren till iPhone X. På bilden syns två telefoner, där en är lite större än den andra. Vi får även en första skymt av den nya guldfärgen.

Enligt 9to5mac blir namnet iPhone Xs.

Modellerna iPhone förväntas släppa är två rena uppföljare till flaggskeppet iPhone X med OLED-skärmar samt en lite enklare variant med LCD-skärm.

Lär bli fler produktpresentationer på eventet

Förutom de nya iPhone-modellerna som drar till sig mest uppmärksamhet ser det ut att bli flera produktpresentationer på eventet. Mycket tyder på att den nya generationens Apple Watch-klockor kommer presenteras.

Om inte Apple väljer att hålla ett till lanseringsevent i oktober, som tidigare år, så finns det möjlighet att vi får nya iPad-modeller den 12 september. Det ryktas även om en ny version av både MacBook Air och Mac Mini.

Intresset för lanseringen är stort och Apple kommer livestreama hela eventet på Twitter.