Källa: Evan Blass

Lanseringar

I höst väntas Lite-upplagan av Huawei Mate 20 släppas. Mobilens design har fram till nyligen varit en hemlighet men läckta bilder kan nu avslöja dess design. Det är inget häpnadsväckande som väntar kunderna i höst.

Huawei Mate 20 Lite släpps någon gång i höst. Hittills har ingen riktigt vetat vad som väntar rent designmässigt. Nu har dock läckta pressbilder på telefonen nått världen via Twitterläckaren Evan Blass, mer känd under namnet Evleaks på den sociala medier-plattformen.

Det är inget extraordinärt som väntar kunderna. Mobilen påminner om de flesta smartphones idag med en stor skärm och en sensorpanel på toppen. Bakstycket innehåller två kameror samt en fingeravtrycksläsare som är placerad under kamerorna.

Telefonen ska enligt uppgifter mäta 7,6 millimeter på djupet. Det skulle innebära att den är något tunnare än både Huawei P20 Pro och Apples värstingmodell iPhone X.

Telefonen får en 6,3 tums LCD-skärm

Förutom läckta pressbilder cirkulerar även en del rykten gällande telefonens prestanda. Skärmen ska mäta 6,3 tum och vara en LCD-skärm med en upplösning på 2 340 X 1 080 pixlar. Utöver det väntas telefonen komma med ett lagringsutrymme på 64 GB och batterikapaciteten uppges vara 3 650 mAh.

Huawei Mate 20 Lite kommer även få 20 respektive 2 megapixel-kameror på bakstycket och frontkamerorna ska ligga på 24 och 2 megapixlar.

Inga rykten som hittills cirkulerat har bekräftats av Huawei själva. Mer information om telefonerna lär dock komma i slutet av augusti på IFA-mässan, i Berlin.

Priset ligger på närmare 400 Euro

Nya smartphones som släpps har en tendens att skena iväg i pris och kan många gånger kosta uppåt 10 000 kronor och mer än så.

Sådana priser är dock inget kunderna av Huawei Mate 20 Lite behöver oroa sig över. Telefonen kommer kosta 399 Euro, exakt vad det skulle innebära rent prismässigt i Sverige återstår att se.