En Huawei Mate XSamsung hinner före Huawei med sin böjbara uppföljare. Foto: MonicaZ82/Shutterstock

Lanseringar

Huaweis uppföljare till tillverkarens böjbara telefon Mate X lanseras först i den andra halvan av 2020. Det rapporterar sajten Digitimes, som talat med taiwanesiska källor med insyn i bolagets logistikkedja.

Uppföljaren till Huaweis böjbara telefon Mate X, som till slut släpptes i november förra året, kommer inte att lanseras förrän i andra halvan av 2020. Enligt källor till Digitimes kommer telefonen att dröja eftersom tillverkaren har ett större behov än väntat av mer avancerade delar. Det handlar bland annat om delar som gångjärn och flexibla skärmpaneler som gör att lanseringsdatumet skjuts på.

Att telefonen lanseras senare än vad som först var tänkt är inte nödvändigtvis bara negativt. Ett senare lanseringsdatum innebär också att tillverkaren har möjlighet att inkorporera den senaste tekniken i telefonen. Bättre teknik kan innebära att telefonen blir mer konkurrenskraftig än vad den har varit tidigare.

Samsung släpper böjbar telefon tidigare under året

En konsekvens av förseningen är att Huaweis stora konkurrent när det kommer till böjbara mobiltelefoner, Samsung, troligtvis kommer att kunna lansera sin uppföljare till Samsung Galaxy Fold tidigare än Huawei.

Samsung Galaxy Fold 2 väntas se helt annorlunda ut jämfört med den tidigare versionen. Enligt den svenska sajten Mobil.se kommer Samsung Galaxy Fold 2 troligtvis att ha ungefär samma form som Motorolas nyligen släppta telefon Razr.

Huaweis uppföljare kommer å sin sida inte att få någon större uppdatering vad gäller telefonens form.

Huawei P40 och P40 Pro presenteras i mars

Förutom den böjbara uppföljaren till Huawei Mate X arbetar tillverkaren för fullt med de nya flaggskeppstelefonerna i P-serien. I december meddelade Richard Yu, vd för Huaweis konsumentdivision, att de nya telefonerna Huawei P40 och P40 Pro kommer att presenteras i mars i Paris.

I samband med att Yu avslöjade presentationsplanerna meddelade han också att tillverkarens nya flaggskeppsmodeller kommer att bygga på Androids open source-utförande.