Tre händer som håller upp varsin galaxy s24 i olika färger.Den nya Samsung Galaxy S24-serien kan få tillökning av en FE-modell, men det är i dagsläget oklart när det sker (om det sker). Foto: Framesira/Shutterstock.com

Rykten

Det har ryktats om att en FE-modell i Samsungs nya Galaxy S24-serie kommer äntra marknaden, och nu har även vissa uppgifter om den påstådda modellens specifikationer läckt ut. Det rapporterar Mobil.se.

Samsung släppte sin nya flaggskeppsserie Galaxy S24 i slutet av januari och ryktena om att serien kommer utökas med en Fan Edition-modell har florerat flitigt sedan dess. Nu har allt fler detaljer om den påstådda FE-modellen börjat dyka upp, bland annat av läckaren Connor.

Snapdragon-chip för USA och Kanada och Exynos för övriga marknader

På plattformen X skriver Connor till exempel att Galaxy S24 FE kommer utrustas med ett Snapdragon 8 Gen 3- respektive Exynos 2400-chip: Snapdragon för USA och Kanada och Exynos för resten av världen.

Kan få 12 GB RAM och 128 eller 256 GB intern lagring

Enligt Connor kommer processorn (oavsett vilken som nu blir aktuell) backas upp av 12 GB RAM-minne och antingen 128 GB UFS 3.1-lagring eller 256 GB UFS 4.0-lagring. När det gäller skärmen säger sig Connor däremot inte vara lika “säker”, men att det eventuellt kan röra sig om en amoled-variant på 6,1 tum.

Batteriet sägs ligga på 4 500 mAh, vilket kan jämföras med 4 000 mAh i standardmodellen av Galaxy S24.

Avsteg från hur tidigare FE-modeller har utrustats

Skulle uppgifterna stämma innebär det att Samsung har gjort flera avsteg från hur de tidigare har utrustat sina FE-modeller. S24 FE skulle till exempel få samma systemkretsar som sina dyrare systermodeller, medan tidigare FE-modeller har fått nöja sig med mindre kraftfulla varianter. Även RAM-minnet skulle vara större på S24 FE än på standardmodellen (som har 8 GB) och som sagt verkar även batteriet vara större.