Pressbild på carl pei från företaget nothing.Det nya techbolaget Nothing med svensken Carl Pei i spetsen ska presentera Iphone-utmanaren Nothing 1 den 12 juli. Foto: Pressbild/Nothing

Lanseringar

Det fanns spekulationer om att den första mobilen från nya mobiltillverkaren Nothing skulle ha landat på marknaden redan i slutet av mars, men så blev det alltså inte. Enligt det senaste budet ska mobilen premiärvisas under ett fysiskt event i London den 12 juli. Det skriver Ny Teknik.

Oneplus svenska grundare Carl Pei lämnade företaget under hösten 2020 för att satsa på det egna techbolaget Nothing. Peis nya företag har sedan dess dragit in cirka 144 miljoner dollar i riskkapital, anställt 300 personer i sex olika länder och lanserat de trådlösa hörlurarna Ear (1).

Nothing 1 ska premiärvisas i London 12 juli

Nothing står även i startgroparna att släppa Android-mobilen Nothing 1, som enligt Carl Pei alltså ska vara ett alternativ till Apples Iphone. Men spekulationerna om att den nya luren skulle landa på marknaden redan i slutet av mars stämde bevisligen inte, utan premiärvisningen verkar ske under ett fysiskt event i London den 12 juli.

Nothing 1:s egenskaper är fortfarande okända 

Precis som Ny Teknik påpekar så finns det inte mycket information om Nothing 1 i dagsläget. Det man vet är att mobilen kommer med ett Snapdragon-chip från Qualcomm under huven och att den använder Nothings egenutvecklade operativsystem Nothing Os.

Carl Pei siktar på att bygga starkt ekosystem

Enligt Carl Pei har Nothing som långsiktig plan att bygga ett starkt ekosystem kring produkterna så att enheterna, precis som Apples, i princip sömlöst kan interagera med varandra.

Men om Nothing med Carl Pei i spetsen lyckas ro sin höga ambitioner i land återstår att se. Ny Teknik menar att företagets första produkt, det vill säga Ear (1) inte riktigt har gjort några bestående intryck hos tech-media.