Rapporter

2018 har varit ett händelserikt år för mobilbranschen. Med nya flaggskepp från såväl Samsung som Apple är det viktigt för båda tillverkarna att toppa försäljningsstatistiken. Den tillverkare som lyckats bäst under maj månad var dock inte helt oväntat Apple. 

Trots att Apple tar hem förstaplatsen med storsäljaren Iphone 8 så ligger Samsung inte långt efter med sin stora lansering, Galaxy S9. Båda mobilerna har blivit extremt populära, men Apple har lyckats något bättre i helhet då de även tar tredje och femteplatsen i försäljningsstatistiken. 

Apple fortsätter att sälja bäst 

Apple verkar komma ut som den stora vinnaren under maj månad. Detta enligt en rapport från Counterpoint research. Där listas de tio bäst säljande mobiltelefonerna, varav tre är tillverkade av Apple. 

Den stora utmanaren Samsung kniper en åtråvärd andraplats, men även en sjätteplats med Galaxy S9 Plus samt Galaxy S9. Övriga tillverkare som lyckats bra är Xiaomi som för många är ett okänt fabrikat, men globalt tog deras mobil Redmi 5A en femteplats i försäljningsstatistiken. 

Även andra lågprismärken placerade sig på listan, till stor del tack vare modeller som haft hög popularitet hos mindre kapitalstarka mobilköpare. 

Här är de tio bäst säljande mobiltelefonerna globalt 

För att få en känsla för hur mobilmarknaden har utvecklats är försäljningsstatistiken ett bra redskap. För maj månad såg den ut som följande: 

  1. Apple iPhone 8
  2. Samsung Galaxy S9 Plus
  3. Apple iPhone X
  4. Xiaomi Redmi 5A. 
  5. Apple iPhone 8 Plus
  6. Samsung Galaxy S9
  7. Huawei P20 Lite
  8. Vivo X21. 
  9. Xiaomi Redmi 5 Plus / Galaxy Note 5. 
  10. OPPO A83. 

De som för många kan vara överraskande är att fabrikat som Xiaomi och OPPO placerar sig på listan. Även om dessa fabrikat inte säljs i Sverige i stor utsträckning så har de en stor försäljning globalt, vilket gör att de placerar sig högt på listan. Främst säljer tillverkarna lågprismobiler, vilket gör att de får en större kundkrets än de dyrare tillverkarna.