Person håller upp vit nothing-mobil.Det finns vissa tecken på att mobiltillverkaren Nothing planerar att ta sig in på smartwatch-marknaden. Foto: tinhkhuong/Shutterstock.com

Rykten

Mobiltillverkaren Nothing, med grundaren Carl Pei i spetsen, håller på att bredda sortimentet med fler produkter och det finns vissa tecken på att det är en smart klocka som är nästa steg i utvecklingen. Det är dock inget som har bekräftats än, skriver Mobil.se.

Nothings mål är att skapa ett slags ekosystem av diverse tekniska prylar. Tillverkarens resa inleddes med hörlurarna Ear 1 och förra sommaren lanserade de mobilen Nothing Phone 1. Och inom kort släpper de sin andra telefon, närmare bestämt Phone 2. 

Det har nyligen avslöjats att Nothing har registrerat ett eget varumärke, “CMF by Nothing”  på den indiska marknaden och att namnet är placerat i smartwatch-kategorin. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära att de håller på att utveckla en smart klocka just nu, eller att de kommer lansera en smart klocka över huvud taget. Men enligt Mobil.se är det en indikation på att något sådant är på gång.

Nothing fortsatt hemlighetsfulla

Mobil.se har pratat med representanter från Nothing, men de har varit fortsatt hemlighetsfulla om vilka slags produkter de planerar att ta in i sortimentet. De har inte heller bekräftat någon kommande, ännu ej lanserad, produkt.

Däremot har företagets grundare Carl Pei visat ett intresse för just smarta klockor på Twitter. Tidigare i år ska Pei ha twittrat om att han hade testat Samsungs Galaxy Watch 5 Pro och inte riktigt hittat funktioner han gillade. I sin tweet frågade han sedan sina följare hur de använder sina smartklockor.

Troligtvis en Wear OS-klocka

Om Nothing överhuvudtaget kommer att sig an smartwatch-marknaden blir det enligt Mobil.se troligtvis en Wear OS-baserad klocka, givet samarbetet med Google och Qualcomm. Eller en mer hälso- och fitnessfokuserad klocka av lite enklare modell.