Foto: Nemanja Zotovic / Shutterstock.com

Lanseringar

Både Samsung och Huawei har skickat ut inbjudningarna till lanseringar av deras nya produkter. Huawei kommer att visa upp sin nya Mate-serie. Samsung är betydligt mer hemlighetsfulla men enligt spekulationer handlar det om en ny mobiltelefon.

Det var under måndagen som det rapporterades kring de båda teknikföretagens nya lanseringar som enligt uppgifter är planerade i oktober. Vad Huawei kommer att lansera är redan klart, däremot spekulerar många fortfarande kring vad hemlighetsfulla Samsung planerar. 

Huawei kommer lansera nya tillskott i deras Mate-serie

Huaweis lansering kommer att hållas vid ett event beläget i London den 16 oktober. Planerna för eventet är att företaget ska presentera de nya tillskotten i Mate-serien. Enligt informationen på inbjudningskorten kommer artificiell intelligens tilldelas en betydande roll i presentationen.

”A higher intelligence is coming” var meddelandet i inbjudningskortet som också har markerat bokstäverna A och I med en tydlig röd färg. 

Inbjudan avslöjar också att de nya enheterna, Mate 20 pro och Mate 20, kommer att utrustas med systemkretsen Kirin 980. Systemkretsen har en storlek på ynka 7 nanometer och kommer innebära att enheterna blir mer energieffektiva och har bättre prestanda.

[Ads1]

Samsung lanserar genom ett livestreamat event

Till lanseringseventen, som kommer att äga rum några dagar innan Huawies lansering, har Samsung lagt upp sitt inbjudningskort på en nyskapad hemsida som också är platsen för eventet. Lanseringen kommer att hållas den 11 oktober kl. 11.00 via livestreaming och rubriken för eventet är ”4x fun” och följs av textraden ”A Galaxy Event”.  

Även om många spekulerat kring att det är en klocka som ska lanseras handlar det med stor sannolikhet om en ny telefon. Det har nämligen ryktats om att Samsung ska släppa en mobil med fyra kameror. 

Ryktet relaterar bättre till deras beskrivnings av produkten som ska ge användaren flera sätt att uttrycka sig på än någonsin tidigare.