Samsungs logga på glasvägg.Enligt spekulationerna är det inte bara en, utan två nya Samsung Galaxy A-modeller som kommer lanseras den 18 januari. Foto: Lubo Ivanko/Shutterstock.com

Lanseringar

Nästa vecka, närmare bestämt den 18 januari, ska Samsung presentera den nya mobilen Galaxy A54 5G. Men enligt de spekulationer som florerar kring evenemanget är det inte bara en modell som kommer se dagens ljus, utan två. Det skriver Mobil.se.

Vi skrev nyligen om att Samsung råkade avslöja lanseringsdatumet för Galaxy S23-serien, vilket är den 1 februari. Nu står det även klart att tillverkaren är redo för en lansering av den nya mobilen Galaxy A54 5G, och det sker redan nästa vecka. Närmare bestämt den 18 januari.

Utrustad med AI-styrd batterihantering och “No Shake Cam”

Lanseringsdatumet för Galaxy A54 5G avslöjades på Samsungs officiella webbplats på den indiska marknaden. På samma sida hittar man även vissa av den nya lurens specifikationer.

Skärmen verkar vara en Super Amoled-variant på 6,6 tum, med Full HD och 120 Hz i uppdateringsfrekvens. RAM-minnet ligger på 6 eller 8 GB, och den interna lagringen på 128 eller 256 GB. Galaxy A52 5G har även blivit utrustad med AI-styrd batterihantering och kamerafunktionen “No Shake Cam” som genom optisk bildstabilisering ska ge skarpare foton.

Mobilen kommer finnas tillgänglig i fem olika färger: svart, krom, vinröd, grön och ljusblå.

Kanske även släpper Galaxy A34 5G

Men om man ska tro på spekulationerna är det inte bara Galaxy A54 5G som kommer visas upp den 18 januari, utan troligtvis även Galaxy A34 5G. Det är fortfarande lite oklart vilka specifikationer vi kan vänta oss, men man kan nog räkna med att A54 5G ligger en nivå upp på i princip alla punkter.