Samsungs vikbara OLED-skärm. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Att Samsung arbetar med en smartphone med vikbar skärm är ingen hemlighet. Rykten om en lansering nästa år har florerat under en längre tid. Enligt bolagets mobilchef kan dock telefonen presenteras redan i slutet på detta år.

Den sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung har under en längre tid arbetat med en smartphone med vikbar skärm. Prognosen för när telefonen skulle kunna lanseras har varit oklar. Enligt rykten skulle presentationen av telefonen ske i början av nästa år på CES-mässan i Las Vegas.

Nu tyder dock mycket på att telefonen kan göra entré tidigare än så. Samsungs mobilchef DJ Koh hintar nämligen om att enheten kan offentliggöras redan i år.

Mobilen kan presenteras i november

Det var i samband med en intervju med CNBC som DJ Koh sa att mycket information kring telefonen kommer offentliggöras långt innan året är slut. 

I november håller Samsung i en utvecklarkonferens i San Francisco och det är där och då vi får veta fler detaljer kring den omtalade enheten, förutom att skärmen är ihopfällbar.

I och med att presentationstidpunkten kan bli tidigare än man först trott tyder mycket på att Samsung trots allt blir först i världen med en vikbar skärm på en smartphone. Annars arbetar konkurrenterna Huawei och LG med liknande produkter och många har spekulerat i att någon av de asiatiska konkurrenterna skulle hinna före.

[Ads1]

Det mesta ska gå att göra med telefonen i hopvikt

I i hopfällbart läge ska telefonen vara så pass liten att den får plats i fickan. Vad gäller funktionaliteten ska det mesta gå att göra även då telefonen är i hopfälld.

Vissa funktioner och tjänster kommer dock kräva att telefonen är helt öppen för att fungera.

Exakt hur Samsung löst problematiken med skärmen återstår att se.

Utvecklingen har varit komplicerad

Utvecklingen av skärmen har inte varit enkel. Koh medger i intervjun med CNBC att arbetet varit komplicerat och att man stött på en hel del problem.

Dessa ska nu vara åtgärdade och alla frågetecken man tidigare haft har nu rätats ut.