Google Pixel-telefonGoogle presenterar sina nya Pixel-telefoner senare i dag. Foto: Bluebox Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Senare idag lanserar Google sina senaste Pixel-telefoner och Oppo har tagit fram en telefon som du kan ladda helt på 30 minuter. Det är några av mobilnyheterna vi bjuder på denna vecka.

Pixel-telefonerna utrustas med ansiktsigenkänning

Senare i dag kommer Google att presentera sina nya Pixel-telefoner. Modellerna har inte fått något riktigt lyft tidigare, men det hoppas Google ska ändras med nya Pixel 4 och Pixel 4 XL.

De båda telefonerna har omgärdats av rykten. Bland annat väntas båda telefonerna få två objektiv, där det andra ska vara ett teleobjektiv på 16 MP. Det skriver Ny Teknik. Det ska göra det möjligt att ta bra bilder i mörker och förbättra porträttfoton.

Google ska även förse telefonerna med ansiktsigenkänning och geststyrning. Båda Pixel-telefonerna ska bland annat gå att låsa upp genom att skanna användarens ansikte i tre dimensioner. Geststyrningen ska göra det möjligt att bland annat avvisa samtal, byta låtar och stänga av alarm genom att vifta med handen framför telefonen.

Oneplus 7T Pro är inte någon budgettelefon

Oneplus har visat hela sin 7T-serie och säljstarten i Sverige har redan påbörjats. Mobiltillverkarna har tidigare kunnat erbjuda mycket prisvärda telefoner men vid lanseringen blev det tydligt att Oneplus gör samma prisökning som resten av mobilbranschen.

Ny Teknik skriver att instegspriset för en Oneplus 7T Pro är 8 395 kronor. Det är inte mycket billigare än toppmodellen P30 Pro från Huawei. Med det höga priset blir det tydligt att Oneplus inte bara vill konkurrera bland budgettelefoner. Nu ser de sig själva som en konkurrent till de stora mobiltillverkarna också.

Fullt batteri på 30 minuter

Många spännande produkter på smartphonemarknaden tillverkas i Kina och når aldrig till Europa. En sådan produkt är Oppos senaste telefon Reno Ace. Telefonen är utrustad med ett batteri på 4 000 mAh, men trots det kan du ladda den från tomt till fullt på 30 minuter, skriver Mobil.se. Den snabba laddningen är möjlig eftersom telefonen är utrustad med en 65-wattsladdare.

Enligt Oppos egna uppgifter ska det vara möjligt att ge telefonen två timmars batteritid på fem minuter.