Google Pixel 4 XLFlera återförsäljare har tagit in Googles mobiltelefoner på den svenska marknaden. Foto: chara_stagram/Shutterstock.com

Lanseringar

Flera återförsäljare har börjat ta in Googles mobiltelefoner som annars inte är tillgängliga i Sverige och Xiaomi lanserar en telefon med 108 megapixelkamera. Det är några av nyheterna du får läsa om i Veckans mobilnyheter.

Nya Oneplus får 120 Hz-skärm

Redan nu har det börjat spridas rykten om nästa års Oneplus-modeller. Industriläckan Max J har på Twitter postat en bild föreställande 120 Hz, med texten Be a pro. Senare framkom det att texten relaterade till en Oneplus-produkt.

Nu har rykten börjat spridas om att det rör sig om en uppgradering på nya Oneplus 8 som lanseras nästa år. Oneplus mobiler har i dag 90 Hz-skärmar men nu verkar det alltså som att kommande modeller ska få 120 Hz-skärmar i stället. Det skulle i sådana fall vara Oneplus första mobiltelefon som får en 120 Hz-skärm.

Återförsäljare säljer Google-telefoner i Sverige

Googles telefoner säljs inte officiellt på den svenska marknaden. Det har dock inte hindrat återförsäljare från att ta in mobiltelefonerna. Webbbutiker som är baserade utomlands men har leveranser till Sverige har bland annat tagit in Pixel 4 och Pixel 4 XL. Även svenska återförsäljare som Dustin och CDON har tagit in Googles mobiltelefoner. Det skriver Mobil.se

Priserna för en Pixel-telefon ligger på mellan 10 000–12 000 kronor. Det är något högre än vad Google själva tar för mobilerna. 

I Europa är Googles mobiltelefoner bara tillgängliga i Spanien, Italien, Frankrike, Irland, Tyskland och Storbritannien.

Xiaomi lanserar telefon med 108 megapixelkamera

Mobiltillverkaren Xiaomi lanserade nyligen nya Mi CC9 Pro. En mobiltelefon exklusiv för den kinesiska marknaden. Kort därpå kom även en västerländsk variant med namnet Mi Note 10. Telefonerna är först i världen att utrustas med en penta-lens kamera som har en primärsensor på 108 megapixel. Det skriver The Verge.

Xiaomi Mi Note 10 utrustas med mobiltillverkarens egna operativsystem Miui ovanpå Android medan den kinesiska varianten för tjänster och appar är exklusiv för Kina.