någon tar foto på stadsvy på natten med en mobiltelefonNya uppgifter tyder på att Samsung Galaxy S11 kommer att ha sensorer för nattfotografering. Foto: hedgehog111/Shutterstock.com

Lanseringar

December är här och vi har börjat räkna ner dagarna till jul. I den här veckans mobilnyheter berättar vi om nya uppgifter som har kommit fram om Samsungs kommande lanseringar, samt bilder som kan föreställa en ny, böjbar telefonmodell från Xiaomi.

Samsung Galaxy S11 kan ha nattfotosensor

I förra veckans mobilnyheter berättade vi att bilder har läckt ut på vad som påstås vara Samsung Galaxy S11. Nu hävdar den nederländska sajten Let´s Go Digital att telefonen kommer att ha en sensor för nattfoto, utöver de andra uppdaterade kamerafunktionerna som det redan har hintats om.

Skälet är att Samsung har ansökt om varumärkesskydd för namnet ”Bright Night Sensor”, skriver Mobil.se. Det påminner om den funktion som finns på den tidigare Galaxy-telefonen, kallad ”Bright Night Shot”. För den nya Galaxy S11 ska det dock handla om en hårdvarulösning, enligt Let´s Go Digital.

Styluspenna har godkänts till Galaxy Note 10 Lite

Något annat som Samsung har på gång är Lite-versioner av Galaxy S10 och Galaxy Note 10. Särskilt den senare verkar vara nära att släppas ut på marknaden, enligt Mobil.se. Den amerikanska myndigheten FCC har nämligen godkänt att Samsungs styluspenna S Pen ska få säljas som tillbehör till Galaxy Note 10 Lite.

Det är dock i nuläget oklart om det rör sig om samma styluspenna som för den ordinarie versionen av Galaxy Note 10, eller om Lite-versionen kommer att ha en enklare penna med färre funktioner.

Xiaomis böjbara telefoner verkar likna Motorolas

För en tid sedan tog mobiltillverkaren Xiaomi patent på en böjbar koncepttelefon. Nu har bilder läckt ut som sägs vara denna telefonmodell. Enligt Mobil.se finns det många likheter med den böjbara telefonen Razr som Motorola nyligen offentliggjorde.

Utvikt ser mobilen ut som en vanlig smartphone. När man viker ihop den ser den ut som en fyrkant, med en liten display som visar tid, datum och annan enkel information. Telefonen ser också ut att ha två framåtriktade kamerasensorer och två på bakstycket.

Det är ännu inte säkert att Xiaomi faktiskt kommer att tillverka riktiga produkter utifrån det här konceptet. Men det verkar som att designen av böjbara telefoner kommer att vara genomgående för böjbara mobiltelefoner på marknaden.