Svart NokiatelefonNokia 7 Plus uppges ha skickat serienummer

Lanseringar

Samsung lanserar 5G-telefon den 5 april. Telefonen är dock inte av allt för stort intresse i Sverige i och med avsaknaden av 5G-nät. Samsung ryktas även lansera en telefon med infinityskärm veckan därpå. Detta är bara några av mobilnyheterna vi skriver om denna vecka. 

Nokia-telefon spred uppgifter till Kina

För ett par dagar sedan kom norska NRK med uppgifter om att Nokia 7 Plus kan ha skickat känsliga uppgifter till Kina. Uppgifterna ska ha hamnat hos China Telekom, en statsägd teleoperatör.

Enligt NRK har telefonen skickat uppgifter om dess geografiska position, serienummer samt simkortsnummer. Det innebär att den som tar del av uppgifterna kan följa en telefon i realtid. Enligt Nokias finska ägare HMD ska det dock inte ha varit möjligt att identifiera telefonens användare med hjälp av uppgifterna.

Den finska Datainspektionen har inlett en utredning av vad som har skett.

Nokia 7 Plus lanserades för ganska precis ett år sedan och har varit en storsäljare i Sverige. 

Samsungs 5G-telefon släpps i april

Samsung har länge jobbat med sitt nya flaggskepp Galaxy S10. Telefonen ska vara mobiltillverkarens första 5G-telefon och nu äntligen har den fått sitt lanseringsdatum. Den 5 april kommer telefonen släppas till försäljning på den sydkoreanska marknaden, det rapporterar Phonearena.

Lanseringen gäller bara på den sydkoreanska marknaden men det betyder även att en lansering på andra marknader inte ligger allt för långt bort. Frågan är dock om vi kommer få se telefonen i Sverige inom en allt för snar framtid med tanke på att det inte finns något stöd för 5G.

Något pris för telefonen har inte Samsung gått ut med men det spekuleras kring en prislapp på 13 000 kronor.

Galaxy A90 får infinityskärm

Samsung har mer eller mindre bekräftat att nya Samsung Galaxy A90 kommer vara utrustad med en infinityskärm utan någon sensorpanel. Elektronikjätten publicerade informationen på sin indonesiska sajt för en kort stund innan informationen plockades bort.

Mycket mer än så finns inte att säga om nya Galaxy A90. Väldigt lite information har läckt ut så vi lär få vänta till eventet den 10 april då telefonen förväntas offentliggöras.

Enligt tidigare rykten ska telefonen även vara utrustad med en pop-up-kamera, förhoppningsvis är det information vi får bekräftat om drygt två veckor.