Hand som håller i en Samsung Galaxy S10Samsung har börjat rulla ut uppdateringar som förbättrar fingeravtrycksläsaren i Galaxy S10. Foto: ThomasDeco/Shutterstock.com

Lanseringar

Precis som varje vecka har det blivit dags att presentera några av den gångna veckans mobilnyheter. Den här veckan skriver vi bland annat om Samsungs senaste uppdatering som gör fingeravtrycksläsaren i Galaxy S10 bättre. Vi skriver även om Sharp som visar upp en vikbar telefon.

Ny uppdatering ska göra fingeravtrycksläsaren bättre i Samsung Galaxy S10

Samsung verkar inte vara helt nöjda med fingeravtrycksläsaren som finns i Galaxy S10-modellerna. Därför har mobiltillverkaren börjat rulla ut en uppdatering som bland annat innehåller ett biometriskt säkerhetspaket. Säkerhetspaketet ska göra den ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsaren bättre, rapporterar Phonearena.

Exakt vilka förändringar som sker med uppdateringen har Samsung inte gått ut med. Man har inte heller berättat på vilket sätt fingeravtrycksläsaren skulle bli bättre. Det finns dock användare som på forum vittnat om att telefonen går att låsa upp snabbare än tidigare.

Hittills är det bara ett fåtal Samsung-användare som fått uppdateringen.

Sharp visar upp vikbar telefon med unik design

På en mässa i Japan har Sharp visat upp en vikbar telefon med en något unik design. Telefonen, som bara är en prototyp, är kvadratisk med musselskalsdesign, vilket skiljer sig åt från exempelvis Huaweis och Samsungs vikbara telefoner som öppnar sig likt en bok, skriver Ny Teknik.

Till skillnad från de två mobiljättarna verkar Sharp inte ha några planer på att tillverka en telefon som även kan fungera som en Ipad. När telefonen är i hopfälld saknar den funktioner, det enda den gör är att ta mindre plats i fickan.

Det är något oklart om telefonen någonsin kommer att säljas till privatpersoner.

Androidtelefoner kan användas som säkerhetsnyckel

Nätfiske har blivit vanligare för att lura människor på känslig information, och ofta sker det genom falska inloggningssidor. För att få bukt med det problemet har Google introducerat ett sätt att använda tvåfaktorautentisering i Android-telefoner. Detta för att verkligen försäkra sig om att rätt person loggar in på sitt egna konto.

Funktionen kommer bara fungera på telefoner med Android 7.0 eller senare.