En bild på en Samsung-telefon och vy över San FranciscoNya Galaxy S10 presenteras i San Francisco den 20 februari. Foto: Leszek Kobusinski/Shutterstock.com

Lanseringar

Så var det fredag igen och det har blivit dags att presentera veckans hetaste mobilnyheter. Denna vecka skriver vi bland annat om att Apple drar ned iPhone-produktionen efter att försäljningssiffrorna svikit. Vi skriver även om Samsung som visar upp nya Galaxy S10 den 20 februari.

Nya Samsung Galaxy S10 presenteras i februari

Samsungs telefon Galaxy S9 presenterades på World Mobile Congress i Barcelona förra året. När årets nya upplaga Galaxy S10 ska presenteras så gör Samsung det en vecka innan mässan drar igång. Telefonen kommer presenteras i San Francisco på Civic Auditorium den 20 februari. 

Med nya Galaxy S10 firar Galaxy-serien tio år. Samsung kommer presentera både S10 och S10+, dessutom ryktas det om en mindre, billigare variant, vid namn S10E.

Eventuellt kommer en 5G-telefon visas upp också. Samsung kan dock lika gärna hålla på 5G-modellen och visa upp den först på mässan i Barcelona en vecka senare.

[Ads1]

Apple minskar sin produktion av alla iPhone-modeller

Apples iPhone-försäljning har minskat. Under november månad minskade försäljningen med 20 procent jämfört med samma period 2017, enligt siffror som Counterpoint Research publicerat. Tidigare har det amerikanska jättebolaget medgett att antal sålda enheter minskat. Företaget har däremot inte gått ut med några siffror gällande hur många det handlar om.

Nu kommer ytterligare uppgifter att Apple väljer att dra ned på produktionen av iPhones till följd av de dalande försäljningssiffrorna. Det ska vara andra gången på bara två månader som Apple beslutar sig för att minska produktionen. Enligt källorna är det produktionen av nya XS, XS Max och XR som kommer att minska. Totalt ska det handla om en minskning på 10 procent.

LG:s flaggskepp visas upp på Mobile World Congress

Samsung presenterar sin nya Galaxy S10 veckan innan Mobile World Congress. LG väntar tills galan äger rum innan man presenterar sitt nya flaggskepp G8, åtminstone om vi ska tro de uppgifter som cirkulerar. 

Det har hittills inte läckt ut speciellt mycket information om den nya LG-telefonen. Några rykten som finns är att den ska ha Sound on Display-teknik vilket innebär att skärmen alstrar ljud istället för att den har en separat högtalare. Sannolikheten är dessutom ganska stor att nya G8:an kommer ha chippet Snapdragon 855.