Man håller i en Google Pixel 3Googles Pixel 3 har sålt sämre än föregångaren. Därför har man nu bestämt sig för att lansera en budgetvariant vid namn Pixel 3a. Foto: dennizn/Shutterstock.com

Lanseringar

Veckans mobilnyheter bjuder den här veckan på två Google-nyheter. Det amerikanska jättebolaget har bland annat lanserat två budgettelefoner då föregångarna gått för svagt. Google arbetar dessutom med att ta fram böjbara prototyper, kanske kan det röra sig om en telefon. 

Google kan ta fram böjbar smartphone

Googles utvecklingschef på pixelenheten, Mario Queiroz, bekräftar för Cnet att bolaget arbetar med en böjbar formfaktor och man har tagit fram prototyper av teknologin. Exakt vilka prototyper det handlar om specificerar inte Queiroz, men det skulle kunna handla om en telefon. Flera andra mobiltillverkare arbetar med att ta fram böjbara smartphones. Queiroz säger dock att bara ha en böjbar telefon inte är tillräckligt för att locka till sig konsumenterna, det krävs något mer än så.

Google har arbetat med teknologin under en längre tid, men bolaget känner inte att de har bråttom med att lansera en produkt på marknaden.

Google lanserar budgetvarianter av Pixel 3 och 3 XL

För en tid sedan bekräftade Google att deras telefoner Pixel 3 och Pixel 3 XL inte har sålt lika bra som föregångarna. För att få igång försäljningen har Google därför beslutat sig för att ta fram två budgettelefoner av modellerna, skriver Theverge.com. Telefonerna, som får namnen Pixel 3a och Pixel 3a XL, kommer att omslutas av plast i stället för glas och även ha enklare processorer än enheterna de efterliknar.

Google väljer att behålla bakkamerorna i de nya modellerna och även många mjukvarufunktioner får vara kvar. Priset för telefonerna kommer att vara hälften av vad de ordinarie telefonerna kostar. Den lilla Pixel 3a kommer gå för 399 dollar medan den större kommer att kosta 479 dollar.

Tyvärr för de svenska konsumenterna tyder inte mycket på att telefonerna kommer till Sverige. 

Samsung erbjuder pengarna tillbaka till alla som har köpt Galaxy Fold

Tanken var att Samsungs böjbara telefon Galaxy Fold skulle lanseras den 26 april, men på grund av flera missöden där flera testexemplar har gått sönder, har den sydkoreanska mobiltillverkaren varit tvungen att skjuta på lanseringen. Det har sedan dess florerat en del rykten om när telefonen kan lanseras, men Samsung verkar inte ha bestämt något datum än. Nu skickar mobiltillverkaren nämligen ut mejl och erbjuder pengarna tillbaka till alla som har förbeställt telefonen, rapporterar Phonearena.

Kunderna som inte aktivt hör av sig till Samsung kommer att få sina pengar tillbaka automatiskt om telefonen inte är levererad innan den 31 maj.

Enligt Samsungs mejl hoppas man kunna ge ett leveransdatum inom några veckor.