Motorolas logga och Motorola-telefoner i en butik.Motorolas nya Moto Z4 kommer ha stöd för 5G genom ett så kallat Moto Mod. Foto: N.Z.Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Det är tisdag och har blivit dags för veckans mobilnyheter. Den här veckan skriver vi om Amazon som läckt uppgifter om nya Moto Z4. Vi skriver även om Oppo som tagit patent på en telefon med böjbar skärm och pop-up-kamera.

Amazon läckte uppgifter om nya Moto Z4

Motorola har i dagarna offentliggjort den nya modellen Moto Z4. Redan innan offentliggörandet hade telefonens specifikationer dock läckt ut till följd av ett misstag från e-handelsföretaget Amazon, skriver Mobil.se

Något som utmärker den nya telefonmodellen är batteritiden som kommer att ha en drifttid på 48 timmar. Moto Z4 kommer dessutom ha stöd för 5G med en Moto Mod.

Telefonen kommer dessutom ha en kamera som är utrustad med den största sensorn någonsin i en Motorola-telefon. Upplösningen kommer vara på 48 megapixlar.

Oppo har tagit patent på böjbar telefon med pop-up-kamera

I början av året har mycket inom mobilvärlden kretsat kring pop-up-kameror och böjbara skärmar. Mobiltillverkaren Oppo verkar ha planer på att lansera en telefon med båda delar, visar ett patent. Det skriver Slashgear.

Den telefon som Oppo har tagit patent på böjs utåt, likt en bok. Med en sådan telefon passar det bra med en pop-up-kamera då en vanlig kamera på bakstycket annars hade varit dold när telefonen är ihopfälld.

Ett patent innebär dock inte att Oppo har en ny telefon på ingång.

Techläckan har tagit fram bilder föreställande nya Galaxy Note 10

Samsungs viktigaste lansering närmar sig. Lanseringen av nya Galaxy Note 10. Telefonen väntas presenteras någon gång i augusti och redan nu har en hel del förhandsuppgifter kommit ut. Med hjälp av uppgifterna har techläckan Onleaks gjort en framställning av vad som ska föreställa Samsungs nya flaggskepp.

Skulle bilderna visa sig vara korrekta får vi se en rad förändringar. Telefonen ligger inte allt för långt ifrån föregångaren Nota 9, men kamerahålet påminner mer om det som återfinns i Galaxy S10. Kamerahålet är dock placerat mitt på skärmens övre kant.

Tidigare rykten om telefonen har varit att den ska sakna fysiska knappar. Detta verkar dock inte stämma om vi ska tro Onleaks bild som har flera fysiska knappar.

Det gäller att vara försiktig med att dra för stora växlar av dessa typer av framställningar. Onleaks har dock ett ganska gott facit när det kommer till bildläckor.