En bild på LGs loggaBåde Sony och LG presenterar nya telefoner på MWC-mässan. Foto: Goran Bogicevic / Shutterstock.com

Lanseringar

I denna veckas mobilnyheter handlar det uteslutande om kommande lanseringar. Sony och LG ryktas lansera nya telefoner på MWC i slutet av februari och Apple väntas uppgradera kamerorna i 2019 års iPhone-modeller.

Sony håller i ett lanseringsevent på MWC

I slutet av februari startar den årliga Mobile World Congress i Barcelona. Mässan rivstartar med ett lanseringsevent redan klockan 08:30 på morgonen. Det är mobiltillverkaren Sony som ska presentera en ny telefon. Det är inte direkt en högoddsare att det handlar om nya Xperia XZ4.

Telefonen ryktas få både bättre kameror och vara tunnare än föregångaren XZ3. Den väntas dessutom få ett långsmalt utseende med det udda skärmformatet 21:9, vilket innebär att den är dubbelt så hög som den är bred.

Om vi har tur kanske vi får se fler modeller än enbart Xperia XZ4 på mässan. Tidigare ryktades det om att Sony skulle visa upp nya Xperia XA3, XA3 Ultra och L3 på CES-mässan som hölls tidigare i januari. Det gjorde man inte så möjligheten finns att telefonerna visas upp på MWC istället.

[Ads1]

LG G8 får dubbla skärmar

LG:s nya flaggskepp G8 väntas liksom Sony Xperia XZ4 göra entré på Mobile World Congress i februari. Enligt uppgifter som Phonearena tagit del av ska telefonen vara utrustad med två skärmar. Den ena skärmen ska vara i form av en modul som går att sätta fast på telefonen vid behov. Långsidornas kanter ska dessutom vara så tunna att mellanrummet mellan skärmarna knappt ska vara synbart.

För att koppla ihop de båda skärmarna ska ett specialbyggt skal behöva användas. När de båda skärmarna är ihopkopplade ska det ge en total skärmyta på 7 tum. 

En annan spännande nyhet med G8:an är att det ska gå att styra telefonen med handgester. 

Nya iPhone-modeller får uppgraderade kameror

Kamerorna på iPhones senaste modeller har hållit mycket hög kvalitet. Bättre verkar det dock kunna bli för nu kommer Twitterläckan Onleaks med uppgifter om att kamerorna i kommande iPhone-modeller uppgraderas. Bakkameran ska få 14 megapixlar medan den främre får nöja sig med 10. Det är dessutom möjligt att uppföljaren till XS får tre kameror på baksidan istället för två.

Det verkar dessutom som att den omdiskuterade lightning-porten blir kvar även i kommande modeller.