Person spelar spel på mobiltelefon som är anpassad för spel.Nu kommer en uppdatering av gaming mobilen Rog Phone som ska få Asus att sälja fler mobiltelefoner. Foto: Lukmanazis/Shutterstock.com

Lanseringar

Det är återigen dags för veckans mobilnyheter. Den här veckan kan vi berätta om Asus som lanserar en ny spelmobil och Apple som kommer att lansera tre nya mobiler till hösten. Dessutom har vi information om nya Samsung Galaxy 10 och Galaxy 10 Plus som läckts ut av flera olika källor innan lanseringen.

Nya Samsung Galaxy Note 10 får supersnabb trådlös laddning

Lanseringen av nya Samsung Galaxy Note 10 sker om inte mindre än två veckor, men redan nu har det läckt ut både information och bilder om den nya mobliltelefonen. Enligt de senaste uppgifterna kommmer Samsung att släppa två nya versioner av mobiltelefonen, en Galaxy Note 10 och en Galaxy Note 10 Plus enligt mobil.se.

Uppgifter säger att det främst är batterikapacitet, snabbladdning och skärmstorlek som är skillnaden mellan Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10 Plus. Galaxy S10 Plus ska enligt uppgift ha en skärm på 6,8 tum medan Galaxy Note 10 har en skärmstorlek på 6,3 tum.

Både Galaxy S10 Plus och Galaxy 10 är försedda med en selfiekamera i toppen av telefon i en kamera-ö centrerad i mitten. Galaxy S10 Plus har ett batteri på 4300 mAh medan Galaxy 10 har ett lite mindre batteri på 3600 mAh.

Båda mobiltelefonerna har stöd för ultrasnabb laddning. Dock är det bara med Galaxy 10 Plus som det medföljer laddaren på 45 W som krävs för snabbladdning. Den som köper Galaxy 10 får alltså köpa till laddaren på 45 W. Samsung Galaxy 10 lanseras den 7 augusti.

Tre nya Iphonemodeller redan i höst

Det ser ut som att Apple, precis som förra året, har planer på att lansera tre nya Iphone-modeller redan i höst rapporterar, 99 mac. Mobiltelefonerna är uppföljare till modellerna Iphone XS, Ipone XS Max och Iphone XR och alla enheter kommer att utrustas med den senaste A13-processorn från Apple som går under kodnamnet ”Cebu – model T2030”.

Alla modeller ska enligt uppgift ha kvar lightningkontakten. När Apple lanserade Ipad Pro i höstas valde man att slopa lightningkontakten för USB-C. Nu hoppas många på att det även kommer att ske på kommande Iphone-modeller.

När det gäller kameran kommer telefonen att ha tre kameralinser i ena högra hörnet. Även kameran på framsidan av telefonen kommer att uppdateras. Det gör det bland annat möjligt att spela in slow motion i 120 bilder per sekund. Det verkar som att fokus på kommande modeller ligger på kameran. Designen verkar dock inte förändras nämnvärt från modellerna som släpptes 2018.

Asus lanserar spelmobilen Rog Phone 2

Asus offentliggjorde nyligen den nya spelmobilen Rog Phone 2 och med hjälp av häftiga specifikationer hoppas företaget på att nu kunna sälja flera mobiltelefoner, rapporterar M3.

I jämförelse med föregångaren verkar det inte som att det skett några större förändringar på utsidan. Däremot har det skett en hel del på insidan. Den nya spelmobilen har bland annat utrustats med en Snapdragon 855 Plus-processor som ska vara 15 procent snabbare än den tidigare processorn. Mobiltelefonen får även 12 gigabite arbetsminne och ett lagringsutrymme på 512 gigabyte. 

Rog Phone 2 kommer att kunna leverera riktigt stora bilder då mobilen erbjuds med en dubbelkamera på hela 48 megapixlar. Utöver det kommer det även flera nya tillbehör som exempelvis en ny handkontroll och en uppdaterad version av Aeroactive-fläkten och Twinview-dockan, skriver BGR

Den internationella versionen av Asus Rog Phone 2 kommer troligtvis att lanseras i september. Priset uppskattas till 899 dollar, vilket motsvarar ett svenskt pris på lite över 10 000 kronor.