Apples vd Tim CookApples vd Tim Cook presenterar tre nya Iphone-telefoner i kväll. Foto: John Gress Media Inc/Shutterstock.com

Lanseringar

Vi har just gått in i vecka 37 och det har blivit dags för veckans mobilnyheter. I dag skriver vi om nya mobiltelefoner som har lanserats på IFA-Mässan i Berlin. Vi passar även på att påminna om kvällens Apple-event där tre nya Iphones kommer att presenteras.

Motorola lanserar telefon med fyra kameror

På IFA-mässan i Berlin visade Motorola upp sin nya mellanklassmobil. Telefonen har ett relativt lågt pris men det som sticker ut från konkurrenterna är kamerauppsättningen. Telefonen är nämligen utrustad med fyra kameror på bakstycket. Det skriver M3.se. Den ena linsen används bara till att mäta avståndet till objektet man fotograferar. De andra kamerorna är en huvudsensor med 48 megapixlar och vidvinkelobjektiv, en telefotoenhet med optisk zoom och 8 megapixlar, samt en ultravinkelenhet med 16 megapixlar.

Telefonen har dessutom en oled-skärm på 6,4 tum och ett batteri på 4 000 milliamperetimmar. Självklart är den även utrustad med fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning.

Apple lanserar tre nya Iphones ikväll

I kväll sker det många har väntat på. Apple lanserar nya Iphones. Enligt de rykten som cirkulerar kommer Apple att visa upp tre telefoner ikväll. Det rör sig om uppföljarna till Iphone XS, XS Max och XR.

Eventet äger rum klockan 19:00 svensk tid och går att se på flera olika sätt. Antingen via Apples app Apple Events, på Apples hemsida eller på Youtube.

Förutom Iphones väntas Apple även visa upp nya Ipads, en ny Apple Watch och en helt ny produkt. Den nya produkten kommer vara en tracker som du kan fästa på nyckelknippan eller plånboken.

Ny mobiltillverkare på IFA-Mässan

På IFA-mässan visar inte bara etablerade mobiltillverkare upp sina telefoner. På mässan fick vi även stifta bekantskap med en ny tillverkare. Företaget TCL är mest känt för sina tv-apparater. De har även legat bakom varumärkena Blackberry, Palm och Alcatel. Nu släpper de en egen mobiltelefon under namnet TCL Plex. Det skriver Mobil.se.

Fokus har legat på en bra skärm och bra kameror. TCL:s nya telefon är nästan att betrakta som en budgettelefon då den hamnar i prisklassen kring 3 000 kronor. I dagsläget ser det inte ut som att TCL Plex kommer att komma till Sverige, men framtida produkter lär garanterat nå den svenska marknaden.