OnePlus 6 får snart en efterträdare i OnePlus 6T. Foto: Abhisheklegit / Shutterstock.com

Lanseringar

OnePlus presenterar nya 6T i slutet av oktober, Google lanserar ny telefon och Samsung når rekordnivåer. I veckan har vi nåtts av flera stora mobilnyheter och vi har sammanställt de allra hetaste.

I veckan har vi nåtts av flera heta mobilnyheter. Bland annat har vi fått veta när nya OnePlus 6T presenterats och att Samsung väntas nå nya rekordnivåer. Dessutom har Google lanserat sin nya Pixel-modell som man hoppas ska sälja ännu bättre än föregångarna.

OnePlus lanserar nya 6T 30 oktober

Då har vi äntligen fått ett lanseringsdatum för nya OnePlus 6T. Den 30 oktober i New York håller den kinesiska mobiltillverkaren i lanseringseventet där det nya flaggskeppet ska visas upp.

Precis som tidigare finns det möjlighet att följa eventet på plats. Totalt säljer man 1 300 biljetter och det är först till kvarn som gäller. De som deltar kommer dessutom få en goodie-bag innehållandes diverse överraskningar till ett värde av 600 kronor.

Den som vill följa eventet men inte har någon möjlighet att vara på plats kan göra det från OnePlus hemsida där man kommer lägga upp en stream från eventet.

Förutom att man lanserar sitt nya flaggskepp har OnePlus ytterligare en nyhet till sina svenska kunder – en svensk kundservice. Att få hjälp på svenska har de svenska kunderna efterfrågat under en längre tid och nu blir det alltså verklighet. Kundtjänsten kommer vara tillgänglig under vardagar mellan 8-17.

[Ads1]

Google har släppt nya Pixel 3

Den tredje versionen av Google Pixel är här. Företagets nya telefon har en 5,5 tums stor skärm som går från kant till kant. Dessutom släppte man en ännu större XL-variant med en skärmstorlek på 6,3 tum.

Google har en förhoppning om att i framtiden utmana Apples iPhone men för att göra det måste nog försäljningssiffrorna öka markant. Pixel 2 och 2 XL såldes i drygt 2,5 miljoner exemplar på nio månader och förhoppningen är att de nya Pixel 3-modellerna ska bli en större succé än så.

Priset kommer börja på 799 dollar, cirka 7 200 svenska kronor. Om det även blir det svenska priset återstår att se, ännu har inga svenska priser offentliggjorts. 

Samsung tror på rekordnivåer

Samsungs mobilförsäljning går som på räls och man är den mobiltillverkare med flest marknadsandelar i hela världen. Det är dock inte bara mobiltillverkningen som går bra utan hela företaget i stort.

För årets tredje kvartal tror man därför att man kan nå upp i rekordnivåer gällande företagets rörelsevinst.

Man väntas nå en rörelsevinst på 17 500 miljarder won, vilket motsvarar cirka 140 miljarder svenska kronor. Det är 20,4 procent bättre än samma period förra året. Det ska även var i linje med vad marknaden förväntat sig.

Bara mellan juli och september väntas försäljningen av Samsungs produkter nå 65 000 miljarder won, motsvarande drygt 524 miljarder svenska kronor.