En bild på en iphone xriPhone XR säljer bäst av samtliga Apples modeller. Foto: Nemanja Zotovic / Shutterstock.com

Rapporter

Denna vecka har Apple toppat de flesta mobilnyheterna. Den amerikanska mobiljätten har bland annat berättat vilken av deras modeller som säljer bäst. Dessutom har bolaget blivit omsprunget av Microsoft som världens mest värdefulla företag.

iPhone XR går bäst av alla modeller

Apple släppte för ett par månader sedan tre nya iPhone-telefoner där nya Xs och Xs Max väckte störst reaktioner. Priserna på telefonerna kan dock ha avskräckt en del kunder då det nu visar sig att det är den tredje, något billigare modellen, XR som säljer allra bäst.

Greg Joswiaks som har hand om marknadsföringen hos Apple har sagt till Cnet att iPhone XR varit den populäraste telefonen sedan den dagen telefonen blev tillgänglig på marknaden. Att kontrollera om uppgifterna verkligen stämmer är dock svårt då Apple precis som flera av konkurrenterna inte längre rapporterar om hur många enheter de säljer.

[Ads1]

Samsung släpper 5G-telefon tillsammans med Verizon

Samsung ska släppa sin första 5G telefon i USA någon gång under första halvåret av 2019. Det sydkoreanska bolaget kommer göra det i samarbete med mobiloperatören Verizon.

Samtidigt kommer uppgifter om att Apples lansering av en 5G-telefon kommer dröja till 2020. Det gör det lättare för Samsung att vinna över kunder då man kan arbeta relativt ostört från sin största konkurrent.

Apple var långsamma även vid skiftet till 4G. Då väntade man cirka ett år innan man började implementera tekniken i telefonerna. Anledningen till det vara att man trodde att konkurrenterna skull få problem med dålig täckning till en början. Det visade sig även stämma.

Microsoft passerar Apple som världens mest värdefulla bolag

År 2010 passerade Apple Microsoft och kort därpå även Exxon Mobil och blev därmed det mest värdefulla bolaget i världen. I snart ett decennium har Apple hållit Microsoft bakom sig, tills nu. I fredags passerade Microsoft nämligen Apple igen och tog även över första platsen som det mest värdefulla företaget i världen.

I fredags var Microsoft värt 851 miljarder dollar medan Apple ”bara” värderades till 847 miljarder dollar. 

Apple har överlag gått trögt på börsen och gått ned med 22 procent sedan början av oktober. Minskad iPhone-försäljning och oro för att ett handelskrig ska bryta ut uppges vara två av orsakerna.

Tre blir först i Sverige med e-sim

Svenska mobiloperatören Tre blir först i Sverige med e-sim. E-simmet är inget fysiskt sim-kort, istället installeras det genom att man scannar en QR-kod med telefonen.

Med ett e-sim behöver inte kunderna längre bry sig om det fysiska sim-kortet dessutom går det att ha flera mobilabonnemang i en och samma telefon. Det är perfekt för den som i dagsläget både har en privat telefon och en jobbtelefon.

E-simmet är för närvarande bara tillgängligt i iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR.