Kvinna sitter vid bord och håller i en vit iphone 13.Åtta av de tio mest sålda mobilerna förra året kom från Apple. Allra populärast var Iphone 13. Foto: Farknot Architect/Shutterstock.com

Rapporter

Counterpoint har sammanställt en lista över de mest sålda mobilmodellerna på den globala marknaden under 2022, och det är en tillverkare som är överlägset populärast. Föga överraskande är det Apple som dominerar med hela åtta av de tio mest sålda lurarna förra året. Det skriver Mobil.se

Det råder ingen tvekan om vilken tillverkare som är populärast på den globala mobilmarknaden. På analysföretaget Counterpoints topp tio-lista över de mest sålda mobilmodellerna 2022 har Apple med hela åtta av tio enheter.

Iphone 13 var den mest sålda mobilen 2022

Iphone 13 ligger etta, följt av Iphone 13 Pro Max på andra plats och Iphone 14 Pro Max på tredje plats. På femte, sjätte, sjunde, åttonde respektive nionde plats landar Iphone 13 Pro, Iphone 12, Iphone 14, Iphone 14 Pro och Iphone SE (2022).

Samsung är den enda andra tillverkaren som tar sig in på listan

Det fanns som synes inte mycket plats för andra tillverkare att ens ta sig in på listan. Men Samsung lyckades i alla fall få med två modeller i topp-tio. På fjärde plats kommer Samsung Galaxy A13 och på plats tio Samsung Galaxy A03.

Apple hade 7 av de 10 populäraste mobilerna 2021

På motsvarande lista för 2021 tog Apple hem sju av tio platser. Då låg Iphone 12 i toppen tätt följd av Iphone 12 Pro Max. De tre modeller som inte var signerade Apple var Samsung Galaxy A12 (plats sex), Xiaomi Redmi 9A (plats sju) och Xiaomi Redmi 9 (plats tio).