Lanseringar

Kinesiska mobiltillverkaren OnePlus växer sig allt större på mobilmarknaden och är idag ett av de mest snabbväxande företagen i världen. Nu kan grundaren, tillika vd:n, Peter Lau avslöja att man dessutom har en smart-tv på ingång. 

OnePlus tillverkar mobiltelefoner, hörlurar och kablar. Snart kan vi lägga till ytterligare en produkt – nämligen smart-tv. Grundaren och vd:n Peter Lau har avslöjat att det kinesiska bolaget har en smart-tv på ingång.

Lau anser att konsumentelektronik överlag har utvecklats och förenklat våra liv men att utvecklingen gällande tv-apparater stått still och att de fortfarande är krångliga att använda. Hur OnePlus smart-tv ska ändra på det är ännu oklart.

Finns inga uppgifter om att tv:n är under utveckling

I dagsläget finns det inga detaljer om när en smart-tv från OnePlus kan komma ut på marknaden. Peter Lau berättade inte heller om man just nu håller på att utveckla en tv eller om man fortfarande är i planeringsstadiet. Något lanseringsdatum finns därmed inte.

Lau menar dock att man genom sitt arbete med smartphones fått kunskaper som ska vara till stor hjälp i arbetet med att ta fram en bra smart-tv.

[Ads1]

OnePlus har tidigare hyllats för sin design och låga pris

OnePlus släppte sin första smartphone 2014 och hyllningarna lät inte vänta på sig. Den smakfulla designen och det låga priset var två saker som uppskattades av användarna. Faktum är att priset vara nära hälften av vad Apple och Samsung erbjöd för sina motsvarande modeller vid tidpunkten.

Om den vackra designen och det låga priset även kommer gälla för en smart-tv återstår att se.

OnePlus är ett av världens snabbast växande företag

Mobilföretaget grundades så sent som 2013 men har sedan dess vuxit rejält och är idag ett miljardbolag. Bolaget har kommit att bli ett av de mest snabbväxande företagen i världen.

Bara förra året omsatte man mer än 11 miljarder kronor.