Foto: Noyna / Shutterstock.com

Lanseringar

Samsung överväger att förse sina budgettelefoner med ny teknik innan flaggskeppen får det. Den nya strategin har troligtvis att göra med att kinesiska budgettelefoner, utrustade med den senaste tekniken, vinner allt större marknadsandelar.

Sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung har planer på att i framtiden förse sina billigare telefoner, så kallade budgettelefoner, med de senaste funktionerna och banbrytande teknik. Detta innan samma tekniska funktioner når flaggskeppen i Note- och S-serierna.

De som i dagsläget inte har råd med flaggskeppen är främst unga människor. Det är just den gruppen människor som Samsungs mobilchef DJ Koh vill nå med den nya strategin. Han tror dessutom att den gruppen människor är mest benägna att använda sig av ny teknik och nya spännande innovationer.

Kinesiska budgettelefoner har vunnit marknadsandelar

Sannolikt vill inte Samsung förse budgettelefonerna med ny teknik enbart för att unga människor är mest benägna att använda tekniken. På senare tid har kinesiska budgetmobiler, fullproppade med ny teknik, vunnit marknadsandelar på den globala marknaden.

Troligtvis är det så att Samsung känner att den strategin funkat bra hos konkurrenterna och därför vill man ta efter det.

Exempel på mobiltillverkare som vunnit marknadsandelar genom att erbjuda billiga telefoner med den senaste tekniken är Huawei, Xiaomi, Oppo och Vivo.

Huawei har gått så pass bra att man det andra kvartalet var den mobiltillverkare med näst flest marknadsandelar i hela världen.

[Ads1]

Samsung kan släppa ny modell inom Galaxy A-serien till början av nästa år

Enligt DJ Koh kan det bli så att Galaxy A-serien får den senaste teknologin före alla andra. Exakt när detta skulle kunna bli en verklighet har man på Samsung ännu inte gått ut med.

Frågan blir om vi får se ny teknik redan till nästa år då Samsung börjar lanserar nästa modell inom Galaxy A-serien. 

Uppföljaren till A8, A9 och A9 Plus väntas presenteras någon gång i slutet på året vilket i sådana fall skulle innebära att lansering blir i början av nästa åren.