Foto: JPstock / Shutterstock.com

Lanseringar

Samsung kan bli världens första mobiltillverkare som lanserar en smartphone med vikbar skärm. Enligt rykten kan telefonen offentliggöras någon gång nästa år, detta efter att den första planen på en lansering i år sprack.

Mobiljätten Samsung har under en längre tid arbetat med att ta fram en smartphone med vikbar skärm. Telefonen med arbetsnamnet Galaxy X kan, enligt rykten, lanseras i början av 2019. 

Mycket tyder även på att så blir fallet efter att mobilchefen DJ Koh på ett pressevent berättade att man kommit fram med lösningar på problem man tidigare stött på. Dessa problem var även anledningen till att mobiltillverkarens ursprungliga plan om en lansering i år sprack.

Flera andra mobiltillverkare arbetar med liknande telefoner

Även om Samsung just nu leder racet om att bli först med vikbar skärm så är man inte ensam i arbetet med den nya typen av telefon.

LG, Huawei och Apple ska enligt uppgifter också arbeta med liknande lösningar.

I våras gick även intensiva rykten om att kinesiska Huawei skulle hinna före Samsung, något DJ Koh inte vill ska ske. På presseventet sade han att det är viktigt att ta förstaplatsen.

Galaxy X kan vara början på en ny serie

Mobilchefen sade även att man inte skulle gett sig in i arbetet med Galaxy X om det bara varit en engångsgrej.

Uttalandet skulle kunna vara en indikation på att den nya telefonen är början av en serie telefoner likt Note och S-serierna som släpps årligen.

Samsung vill lansera en 5G-telefon nästa år

Förutom planer på en vikbar telefon vill Samsung även lansera en 5G-telefon nästa år. 

Om den nya vikbara telefonen kommer få stöd för 5G eller om det handlar om en annan telefon får framtiden utvisa. Klart står i alla fall att det inte är nya S10 som kommer bli mobiltillverkarens första 5G-telefon.