Kvinna med Iphone 6Du med en Iphone 6 kan ha rätt till gratis reparationer. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Granskningar

Galaxy Fold klarar inte lika många vikningar som Samsung uppger och Apple kan erbjuda dig med en Iphone 6S gratis reparationer. Det är några av mobilnyheterna vi bjuder på denna vecka.

Galaxy Fold klarar inte lika många vikningar som Samsung uppger

Samsung Galaxy Fold har fått en hel del kritik sedan lanseringen på den asiatiska marknaden. Telefonen har nämligen en tendens att släppa in smuts i samband med att den stängs igen. Dessutom är skärmen så ömtålig att den repas av fingernaglar.

Nu kommer nästa bakslag för Samsung. Tester visar nämligen att telefonen bara klarar 60 procent så många vikningar som mobiltillverkaren själv uppger. Cnet har låtit en robotarm öppna och stänga telefonen tills den gav vika. Galaxy Fold klarade 119 380 vikningar innan ena skärmhalvan slutade fungera. Kort därpå gick även vikningsmekanismen sönder. Samsung själva har uppgett att telefonen skulle klara 200 000 vikningar utan att gå sönder.

Apple erbjuder gratis reparation för Iphone 6S-kunder

Mellan oktober 2018 och augusti 2019 tillverkades de sista Iphone 6S-enheterna. Många kunder med telefoner från det sista tillverkningsåret har svårt att starta sina telefoner efter att de stängts av. Nu uppger Apple på sin supportsida att kunderna kan ha rätt till en gratis reparation av telefonen.

Den som upplever problemet kan själv kontrollera om telefonen omfattas av Apples erbjudande eller inte. Det som orskar problemet är ett komponentfel, men exakt vilken komponent det rör sig om vill Apple inte berätta. Reparationen gäller bara i det land telefonen är köpt i. Den som köpt sin telefon utomlands kan därmed få svårt att få den lagad i Sverige.

Apple kan lansera ny Iphone nästa vår

Analytikern Ming-Chi Kuo förutspår att Apple kommer släppa en ny budgettelefon redan nästa år. Det skriver Ny Teknik. Det ska i sådana fall röra sig om en Iphone SE 2 som det finns stor efterfrågan på efter att Apples lager av SE-telefoner sålt slut snabbt.

Enligt Ming-Chi Kuo ska telefonen ha den nya A13-processorn, 3 GB arbetsminne och vara baserad på Iphone 8.