Blå Oneplus-telefonTrots att Oneplus 7T lanserades nyligen har rykten om kommande modell redan börjat florera. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Samsung har beviljats patent på udda sensorpanel och Nokia 9.1 Pureview är försenad till det andra kvartalet nästa år. Det är några av nyheterna du kan läsa om i den här veckans mobilnyheter.

Rykten om Oneplus 8

Oneplus 7T lanserades nyligen, men redan nu har rykten om nästa års modell börjat spridas. Det skriver Ny Teknik. Bland annat uppges telefonen få ett hål i skärmen för kameran, i stället för pop up-lösningen Oneplus använts sig av.

Enligt rykten kan Oneplus 8 bli något mindre än föregångaren och få en skärm på 6,65 tum.

Det rör sig som sagt om rykten och några officiella uppgifter lär dröja. Telefonen väntas lanseras någon gång i maj nästa år.

Nokia 9.1 Pureview försenad igen

Nya Nokia 9.1 Pureview skulle ha släppts redan i somras, men telefonen blev försenad. Lanseringsdatumet sattes till det fjärde kvartalet 2019. Nu verkar det dock som att HMD Global har stött på ytterligare problem med sin telefon. Enligt Mobil.se kommer telefonen att släppas först det andra kvartalet nästa år.

Vad som drar ut på tiden är oklart, men vid den första förseningen handlade det om problem med kamerorna. En orsak skulle kunna vara att flera stora smartphonetillverkare har släppt sina flaggskeppstelefoner nyligen och det blir svårt för en Nokia-telefon att konkurrera med dessa.

Samsung beviljas patent på sensorpanel

Mobiltillverkaren Samsung har just tagit patent på en udda sensorpanel. Det vanliga nuförtiden är att sensorpanelen droppar ned över skärmen på telefonens ovansida. Det patent som Samsung nu beviljats kallas för ”Reverse Notch” och går i stället ut på att telefonen får en upphöjning högst upp på kortsidan där alla sensorer sitter. Det skriver Trustedrivews.com.

Genom den minst sagt udda lösningen påverkas inte skärmstorleken. Däremot får telefonen ett utseende som kanske inte tilltalar alla.

Hittills har Samsung själva undvikt lösningen i sina telefoner. I stället har de inkräktat på skärmytan genom sina lösningar.