Person med Samsung-telefonFlera Android-telefoner har visat sig ha säkerhetsbrister

Lanseringar

Det är tisdag igen vilket betyder att det har blivit dags för veckans mobilnyheter. Den här veckan kan du läsa om Sony som ryktas ha fyra flaggskeppstelefoner på ingång. Du kan även läsa om företaget Kryptowire som har upptäckt säkerhetsbrister i fabriksnya Android-telefoner.

Sony kan lansera fyra flaggskeppstelefoner

Sonys mobilavdelning har inte gått särskilt bra de senaste åren. Det är dock inte läge att räkna bort bolaget som smartphonetillverkare. Enligt Gsmarena har Sony planer på att lansera fyra flaggskeppstelefoner nästa år och några i mellanklassegmentet. Alla flaggskeppstelefoner får Snapdragon 865 medan mellanklassmodellerna får Snapdragon 735. De nya telefonerna uppges dessutom vara 5G-kompatibla.

Redan i somras började det dyka upp bilder på vad som uppgavs vara en ny Sony-telefon. Den telefonen hade sex kameror med 48 megapixlar på huvudkameran. Vad övriga kameror fyllde för funktion var dock oklart. Nu återstår det att se om den mobiltelefonen dyker upp nästa år eller om det är något helt annat vi får se.

Säkerhetsbrister i nya Android-telefoner

Forskare vid säkerhetsfirman Kryptowire har undersökt fabriksnya Android-telefoner från en rad olika mobiltillverkare. Kryptowire kunde konstatera att telefoner från 29 mobiltillverkare hade säkerhetsbrister. Bland annat gick det att utföra otillåten ljudinspelning. Totalt hittades 146 sårbarheter i mobiltelefonerna.

De allra flesta telefoner med säkerhetsbrister finns bara på den asiatiska marknaden. Storspelare som Sony, Samsung och Asus hade dock också brister. Efter undersökningen har alla mobiltillverkare informerats om sina brister.

Android 10 dröjer för Oneplus 6 och 6T

Användare av Oneplus 6 och 6T har ännu inte sett röken av den senaste Android-versionen. Mobiltillverkaren har stött på problem som gör att utrullningen av den senaste versionen dröjer, skriver Android police. När problemen kan vara åtgärdade är ännu oklart. Det uppges bland annat vara stabiliteten och bild i bild-funktionaliteten som Oneplus har bekymmer med.

Från början var tanken att Oneplus 6- och 6T-användare skulle få tillgång till Android 10 mellan september och november. Den tidsramen ser inte ut att hålla.