två händer håller fram en telefon med huaweis namn och logotyp på skärmenNu släpps Huawei Mate 30 Pro i begränsad upplaga i Europa. Foto: muhamad mizan bin ngateni/Shutterstock.com

Lanseringar

Det är tisdag och dags för veckans mobilnyheter. Nokia lanserar en ny tyngre budgetmobil med två dagars batteritid. Det ryktas om en uppföljare till Samsung Galaxy A50, och Huawei släpper sin flaggskeppsmodell Huawei Mate 30 Pro i Europa, dock utan Googles tjänster.

Samsung lanserar Galaxy A51

Ryktet säger att Samsung släpper Galaxy A51, en uppföljare till Galaxy A50, skriver M3. Prestandan på nya Galaxy A51 liknar prestandan i Galaxy A50.

I nya Galaxy A51 har man behållit uttaget för hörlurar och microsd-kortet. Den största nyheten är att Galaxy A51 får fyra kameror placerade i en rektangel på baksidan av modellen. Galaxy A51 ryktas få en 6,5 tum stor skärm och kommer ha en batteritid på 4 000 mAh med en snabbladdning på upp till 15 watt. Försäljningsstart dröjer till 2020, men enligt rykten kan telefonen lanseras redan den 12 december. 

Huawei tar sin flaggskeppsmodell till Europa

Huawei meddelar att de nu släpper sin flaggskeppsmodell Huawei Mate 30 Pro även i Europa, dock i en begränsad upplaga, rapporterar Mobil.se. Först ut i att ta del av Huawei Mate 30 Pro är Polen. Dock släpps mobiltelefonen utan Googles tjänster efter Kinas handelskonflikt med USA. Huawei kan dock använda sig av Androids open source-version och Huawei EMUI 10.

Huawei Mate 30 Pro är utrustad med HMS, Huawei Mobile Services, som innehåller Huaweis egna appbutik Appgallery, Huaweis egna webbläsare och egna molntjänster från Huawei.

Eftersom Googles tjänster inte alls är tillgängliga får du gå via webbläsaren om du vill läsa din Gmail eller använda dig av Google Maps. Andra funktioner som till exempel Chromecast kommer inte heller att finnas på Huawei Mate 30 Pro.

HMD Global lanserar en ny budgetmobil

HMD Global har lanserat en ny budgetmobil, Nokia 2.3, rapporterar Mobil.se. Nya Nokia 2.3 är en uppföljare till Nokia 2.2 som lanserades för ett halvår sedan. Nokia 2.3 har fått ett större batteri och en större skärm. Det större batteriet gör att den nya telefonen är tyngre, men klumpigheten kompenseras med batteriet, som ska räcka i hela två dagar vid normal användning.

Nokia 2.3 kommer även att få en 6,2 tumsskärm med droppformad sensorpanel för selfiekameran. Mobiltelefonen har en biometrisk upplåsning, men eftersom telefonen saknar fingeravtrycksläsare får du låsa upp mobilen med Face ID. 

Nokia 2.3 kommer att kosta runt 1 200 kronor och kommer att börja säljas under första kvartalet 2020.