En bild på Nokia 9 Pureview och Nokia-loggaNya Nokia 9 Pureview med fem kameror. Foto: RistoH/Shutterstock.com

Lanseringar

Vi är tillbaka med veckans mobilnyheter för första gången det här året. Denna vecka handlar nyheterna bland annat om Nokias nya premiumtelefon som utrustas med fem kameror och om Huaweis nya budgettelefon för under 3 000 kronor.

Nokias nya flaggskeppstelefon utrustas med fem kameror

Nokias kommande flaggskeppstelefon ryktas bli något alldeles unikt. Enligt twitterläckan Evan Blass kommer telefonen vara utrustad med hela fem kameror på bakstycket. Evan Blass har delat en bild på telefonen som påstås heta Nokia 9 Pureview.

Telefonen kommer vara utrustad med en sextumsskärm med en inbyggd fingeravtrycksläsare. Processorn som kommer användas är Snapdragon 845 och inte den starkare 855 som annars väntas hamn i de allra flesta flaggskeppsmobilerna.

Den nya Nokia-telefonen är planerad att lanseras i slutet av månaden.

[Ads1]

Samsungs vikbara telefon ryktas få trippelkamera

Denna vecka har nya uppgifter kommit gällande Samsungs vikbara telefon, Galaxy F, och dess kamera. Telefonen uppges inte få lika många kameralinser som Nokia 9 Pureview, istället får den nöja sig med tre stycken, detta skriver mobil.se med hänvisning till sydkoreanska ET News.

Kameran kommer påminna om den som sitter i Galaxy A7 men då Galaxy F är en flaggskeppstelefon kan vi räkna med att den håller ännu högre klass. Än så länge finns det dock inga uppgifter kring kamerans upplösning eller några andra spännande detaljer.

Mer information om telefon i helhet lär vänta till Mobile World Congress som hålls i Barcelona 25-28 februari.

Huawei släpper budgettelefon för under 3 000 kronor

Kinesiska Huawei blir den mobiltillverkare som släpper årets första mobiltelefon. Huawei P Smart är en budgettelefon på sex tum med en skärmupplösning på 2340×1080 pixlar. Det innebär att pixeltätheten på 415 pixlar per inch (tum) är högre än i iPhone XR. 

Huawei P Smart kommer med tre kameror, två på baksidan och en på framsidan. Dessutom kan kameraupplevelsen förhöjas rejält då telefonen är utrustad med flera olika AI-funktioner. Telefonen har ett rekommenderat butikspris på 2 590 kronor, vilket gör den till en mycket bra telefon till ett riktigt lågt pris.

Telefonen kommer i tre olika färger; svart och två olika nyanser av blått. Säljstart i butik är måndag den 7 januari.