Iphone-telefon med Facetime-appApples nya kampanj lär Iphone-användarna hur de gör gruppsamtal över Facetime. Foto: MichaelJayBerlin/Shutterstock.com

Granskningar

Det har återigen blivit dags för veckans mobilnyheter. Idag skriver vi bland annat om Huawei som uppges ha använt systemkamerabilder för att marknadsföra kameran i sin nya värstingtelefon. Vi skriver även om Apple som vill utbilda Iphone-användarna i vad telefonerna kan användas till.

Huawei uppges ha använt systemkamerabilder för att marknadsföra nya P30

Lanseringen av Huaweis nya flaggskepp P30 närmar sig och telefonen kommer att presenteras i slutet av månaden. Telefonen ska få en ny kamera och den ser ut att vara riktigt bra, åtminstone om man tittar på de bilder Huawei marknadsfört kameran med. Nu kommer dock uppgifter från Gsmarena att bilderna som ska se ut att vara tagna med nya P30 i själva verket är tagna med en systemkamera.

Bilderna som har publicerats har en tydlig referens till optisk zoom på 5x som telefonen uppges vara rustad med. Dessutom står texten ”Huawei P30 Series #REWRITETHERULES 2019.03.26” under bilderna. Huawei har aldrig själva påstått att bilderna är tagna med mobilkameran men det är svårt att göra en annan tolkning än att så skulle vara fallet.

Skulle det visa sig att det rör sig om systemkamerabilder så är det inte första gången Huawei hamnar i blåsvädret för en sådan sak. Förra året marknadsförde man kameran i Nova 3 med systemkamerabilder.

Xiaomi är på gång med ny gamingtelefon

Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi är på gång med en uppföljare till Black Shark. Den nya gamingtelefonen kommer att presenteras på ett event i Kina nästa måndag, det bekräftar mobiltillverkaren på nätverket Weibo.

Telefonen kommer vara en ren uppföljare till Black Shark och troligtvis få namnet Black Shark 2. Enligt obekräftade uppgifter kommer telefonen vara utrustad med det nya Snapdragon 855-chippet, ha ett arbetsminnet på 8 GB och ett lagringsutrymme på 128 GB. I och med att lanseringseventet kommer hålla till i Kina är det nog högst troligt att den första lanseringen sker just i Kina.

Apple ger tips på vad användarna kan göra med sin Iphone

Apple har en enorm kundbas och deras Iphone-telefoner är omåttligt populära världen över. Apple själva tycker dock inte att användarna kan sina telefoner tillräckligt bra. Därför lanserar Apple en ny satsning som ska ge användarna tips på vad telefonerna kan användas till.

Kampanjen som kallas för Iphone can do what? har bara lanserats i USA än så länge men den lär komma till flera länder inom kort. De tips som hittills har publicerats är ganska grundläggande, exempelvis att dubbla mellanslag gör en punkt och att det är möjligt med gruppsamtal över Facetime.

Apple har även gett tips på hur användarna använder Airdrop och hur man använder textförstoring om man som användare har nedsatt syn.