Kvinna som håller i Honor-telefonI maj kommer kinesiska Honor lansera två nya modeller

Lanseringar

Den här veckan kommer alla mobilnyheter från Asien. Vi skriver bland annat om Huawei som använder bildsensorer från Sony i sina telefoner. Vi berättar dessutom att både Oneplus och Honor lanserar nya telefoner i maj.

Huaweis kameror använder Sonys bildsensorer

Nyligen lanserade Huawei sin nya modell P30 Pro. Telefonen har fått fina omdömen och framförallt lösningen med de fyra Leica kamerorna. Vad många dock inte känner till är att Huawei använder sig av Sonys bildsensorer i kamerorna, det rapporterar EE Times.

Sony är världsledande när det gäller att leverera kamerasensorer till smartphones. Bolaget själva använder dock sällan denna teknologi i sina egna telefoner och kanske är det därför som Sonys telefoner inte får lika fina omdömen som konkurrenterna. Inom kort kan det bli ändring på det. Sony har nämligen aviserat ett samarbete mellan företagets kameradivision och mobildivision.

Honor lanserar ny modell i maj

Kinesiska Honor har skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent som ska hållas i London den 21 maj. På eventet kommer nya Honor 20 presenteras tillsammans med den billigare varianten 20 Lite, det skriver Zdnet.

Eventet har sloganen ”Capture Wonder” så troligtvis kommer mycket kretsa kring telefonernas kameror. Datumet presenterades dessutom med ekvationen 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4, vilket för alla som kan matte blir 521, eller 21 maj. Detta innebär säkerligen att telefonen kommer var utrustade med fyra kameror.

Enligt obekräftade uppgifter kommer nya Honor 20 även vara utrustad med 6 eller 8 GB arbetsminne och lagringsutrymmet kommer vara på 128 eller 256 GB.

Oneplus 7 lanseras i mitten av maj

Ytterligare en kinesisk mobiltillverkare kommer presenterar nya telefoner i maj. Enligt techtipsaren Ishan Agarwal ska Oneplus lansera flera modeller på ett event som hålls den 14 maj.

De modeller som kommer presenteras enligt Agarwal är Oneplus 7, 7 Pro och 7 5G. Skulle ryktena stämma skulle det vara något unikt som sker, Oneplus har nämligen aldrig tidigare lanserat mer än en modell åt gången.

Det har inte läckt ut allt för mycket information om Oneplus 7 men det lilla som har nått allmänheten skvallrar om en pop-up-kamera för den främre kameran.