Person håller i en Sony Xperia 1Sonys mobilförsäljning har gått rekorddåligt. De senaste tre månaderna sålde bolaget bara 1

Rapporter

Det är tisdag igen och det har blivit dags för veckans mobilnyheter. Idag skriver vi bland annat om Oneplus 7 Pro som får en trippelkamera på bakstycket och om Sony vars mobilförsäljning går sämre än någonsin tidigare.

LG flyttar sin mobiltillverkning

LG har sedan tidigare tillverkat sina flaggskeppstelefoner på hemmaplan i Sydkorea. Nu kan det dock vara slut på det. Enligt källor som den koreanska sajten Yonhap varit i kontakt med ska LG flytta tillverkningen till Vietnam, rapporterar Reuters.

Mobiltillverkaren har redan en fabrik i Vietnam så en flytt blir inte en allt för stor omställning. LG har dessutom gått trögt på smartphonemarknaden och bolaget lever idag i skuggan av många andra större tillverkare, exempelvis Samsung.

I och med att det är tillverkningen av flaggskeppstelefonerna som uppges flytta handlar det om cirka 10–20 procent av företagets totala mobilproduktion.

Oneplus 7 Pro utrustas med tre kameror

Oneplus skiljer sig från många andra mobiltillverkare genom att de gärna ger ut information om sina telefoner i förväg. Nu har de gjort de igen. I en teaser föreställande en animerad film som Oneplus publicerat på sin Twitter visar man upp nya Oneplus 7 Pro med tre kameror på baksidan. Med det kommer telefonen vara den första som Oneplus lanserar som har fler än två kameror på baksidan.

I samband med lanseringen av telefonen kommer Oneplus även släppa flera modeller. Huruvida dessa även får en trippelkamera är ännu oklart.

Rekordfå Sony-telefoner såldes i början av året

Sony går trögt på mobilmarknaden. Under årets första tre månader har det japanska företaget inte sålt fler än 1,1 miljoner telefoner, det rapporterar Phonearena. Det är ett rekordlågt antal. Bolagets prognos för hela räkenskapsåret, som tog slut i mars, låg till en början på 10 miljoner telefoner. Det skrevs sedan ned till 9 miljoner och kort därpå skrevs den siffran ned ytterligare till 7 miljoner telefoner. När Sony nu summerar hela räkenskapsåret levererade bolaget bara 6,5 miljoner smartphones.

Vill man sätta siffrorna i perspektiv kan man jämföra med de 40 miljoner telefoner som Sony sålde 2014.

Bolaget har vidtagit flera åtgärder för att stoppa de dåliga siffrorna. Bland annat har Sony slagit samman flera division och sagt upp anställda. Det har minskat Sonys utgifter med 50 procent.