Samsung Galaxy S7 Edge och hörlurarFramöver kommer Samsung Galaxy S7 och S7 Edge inte få några regelbundna uppdateringar. Foto: Leszek Kobusinski/Shutterstock.com

Lanseringar

Veckans mobilnyheter hade ett uppehåll förra veckan men är nu tillbaka med tre spännande nyheter från mobilvärlden. Idag skriver vi bland annat om Sonys nya telefon som ryktas få sex kameralinser. Vi skriver även om Huawei som utlovar Android Q på 17 nya modeller trots USA:s handelsstopp.

Sony kan lansera telefon med sex kameralinser

I dagsläget är det Nokia 9 Pureview som har flest kameralinser på bakstycket av alla telefoner på marknaden. Totalt har telefonen fem stycken. Snart kan dock Sony bräcka HMD Global inom det området. Enligt techläckaren Max J har Sony en ny Xperia-modell på gång som ska ha hela sex kameralinser på bakstycket. I kombination med de två främre linserna ger det totalt åtta kameralinser.

Enligt läckan ska sensorerena på baksidan ha 0,5, 8, 12, 16, 20 och 48 megapixlar. De främre sensorerna kommer istället ha 0,3 respektive 10 megapixlar.

Huawei-modeller får Android Q trots handelsstopp

Det råder förvirring gällande det amerikanska handelsförbudet med Huawei. Enligt förbudet ska inga amerikanska företag få handla med Huawei förrän konflikten eventuellt är löst. Det har i sin tur inneburit att framtida Huawei-modeller inte kommer få använda sig av Googles operativsystem Android.

Handelsstoppet träder i kraft den 21 augusti men det verkar som att Huawei hinner ta fram en del modeller tills dess. Modeller som ska utrustas med det nya operativsystemet. I ett pressmeddelande framgår det att det rör sig om hela 17 modeller.

Samsung-telefoner blir utan regelbundna säkerhetsuppdateringar

Vanligtvis förser Samsung sina telefoner med säkerhetsuppdateringar en gång i månaden och varje kvartal. Två telefoner som framöver inte kommer få det är Galaxy S7 och S7 Edge.

Telefonmodellerna nedgraderas på listan över vilka telefoner som ska få regelbundna uppdateringar, skriver Phonearena. Det här innebär dock inte att telefonerna blir utan uppdateringar helt och hållet. I stället kommer uppdateringarna övervägas och bli aktuella först vid säkerhetshål och buggar.