Samsung Galaxy S10 PlusSamsung Galaxy S10 har varit en stor försäljningssuccé. Foto: Karlis Dambrans/Shutterstock.com

Rykten

Veckans mobilnyheter är återigen tillbaka med tre spännande nyheter från den gångna veckan. Enligt rykten verkar Sony ha en ny telefon på ingång som ska gå att rulla ihop. Dessutom har försäljningssiffrorna för Samsung Galaxy S10 kommit. S10-telefonerna har visat sig vara en klart större succé än föregångarna.

Sony kan ge ut telefon som rullas ihop

Flera mobiltillverkare har försökt lansera vikbara telefoner, men hittills har det inte gått så bra. Detta verkar dock inte avskräcka japanska Sony. Enligt Twitterläckan Max J kommer Sony att lansera en telefon vars skärm går att rulla ihop.

Att Sony ska ha en sådan telefon på gång kan låta långsökt, men faktum är att en ihoprullad telefon bygger på teknik som redan existerar. Enligt Twitterläckan har Sony redan tagit fram en prototyp av telefonen och den väntas offentliggöras i slutet av året.

Samsung Galaxy S10 större försäljningssuccé än S9

Samsung Galaxy S10 har varit en riktig försäljningssuccé. I jämförelse med andra flaggskeppstelefoner i Galaxy S-serien har S10 sålt betydligt bättre, visar siffror från Counterpoint Research.

Telefonen har gått mycket starkt även under det andra kvartalet. Bara mellan april och juni sålde Samsung 16 miljoner enheter. Då är även försäljningen av S10 Plus och S10e inräknat. Detta kan jämföras med S9-telefonerna som under samma period bara levererades i 14,3 miljoner exemplar. Det innebär att försäljningen av S10-telefonerna har ökat med 12 procent.

Samsung förlorar på USA:s handelsstopp gentemot Huawei

USA har infört ett handelstopp för amerikanska företag gentemot Huawei. Nu visar det sig att det inte bara är Huawei som drabbas av detta. Även Samsung lider ekonomisk skada. Samsung levererar nämligen stora mängder minneschipp till Huawei, och just den leveransen har minskat kraftigt sedan USA införde restriktionerna. Vanligtvis står chippen för 67 procent av företagets vinst. Det skriver Phonearena.

Samsung har nu dragit på sig ett stort lager med minneschipp som man tvingas sänka priset på för att bli av med. Samsung ska dock inte deppa allt för mycket på grund av detta. Många konsumenter som känner osäkerhet kring Huawei väljer nu att köpa en Samsung-telefon istället.